Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στο αρχείο οι καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία


Στο αρχείο θέτει την υπόθεση της καταγγελίας Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος, καθώς -όπως σημειώνει στο σχετικό πόρισμα- δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ.


Στο πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν οι επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή "καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας".

Ο εισαγγελέας αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.

Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον "μεσάζοντα".

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.

Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων.

Τονίζει δε, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.

Ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα.

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να καταλήξει σε αυτή την κρίση βασίστηκε αποκλειστικά στις καταθέσεις των εμπλεκομένων μαρτύρων ή υπόπτων.

Η πορισματική έκθεση του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στις 19.00.

Η κατάθεση Αποστολόπουλου

Στοιχεία για την κατάθεση Αποστολόπουλου το Σάββατο στην εισαγγελία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες εκδίδεται το εισαγγελικό πόρισμα για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας εξαγοράς του, σχετιζόμενη με την προεδρική εκλογή.

Η πλευρά Χαϊκάλη εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την - φημολογούμενη - απόφαση του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου να μην αρθούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες, όπως είχαν ζητήσει.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την κατάθεση, που φέρνει στο φως το ΑΜΠΕ και άλλα ΜΜΕ, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στον εισαγγελέα πως ο κ. Χαϊκάλης από το περασμένο καλοκαίρι του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε: Ολόκληρη η κατάθεση Αποστολόπουλου

Χαϊκάλης

Νέο αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου, κατέθεσε νωρίτερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, μέσω της δικηγόρου του, μετά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πως θα εκδοθεί εντός της ημέρας πόρισμα για τις καταγγελίες, χωρίς να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: