Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πόσο απολαμβάνεις το τώρα;



Τι σκέφτεσαι, όταν πίνεις τον καφέ σου το πρωί; Σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις κατά τη διάρκεια της μέρας; Τι συνέβη χθες; Σκέφτεσαι στιγμιαία ασήμαντα πράγματα που θα έχεις ξεχάσει σε λίγα λεπτά; Ό,τι και αν σκέφτεσαι, δεν έχει σημασία. Το πρόβλημα είναι ότι απασχολείσαι από σκέψεις.


Οι ασταμάτητες βόλτες του μυαλού
Ο νους μας είναι ένα ακούραστο εργοστάσιο παραγωγής σκέψεων για το τώρα, το πριν, το μετά. Πόσες φορές, όταν πίνεις τον πρωινό σου καφέ, είναι το μυαλό σου τελείως άδειο από σκέψεις και επικεντρωμένο αποκλειστικά στην εμπειρία του καφέ; Στη γεύση, την υφή του, τη θερμοκρασία του, τη μυρωδιά του, την αίσθησή του καθώς κατεβαίνει στον οισοφάγο και καταλήγει στο στομάχι σου; Οι διαρκείς βόλτες που κάνει το μυαλό σε όλα τα πιθανά μέρη σε απομακρύνει από το πιο σημαντικό μέρος της ζωής σου, το Εδώ. Κι όλο αυτό το νοητικό ταξίδι στον πριν, το μετά, το εάν και το ίσως σου στερεί την πιο σημαντική σου στιγμή, το Τώρα.

Σήμερα είναι ένας καφές που απολαμβάνεις μισό, αύριο ίσως ένα μουσικό κομμάτι, ένα ηλιοβασίλεμα, μια αγκαλιά, ένα γλυκό, μια συζήτηση με φίλους.

Μην σκέφτεσαι, νιώσε!
Μην συγκεντρώνεις λοιπόν την προσοχή σου στη σκέψη, νιώσε αυτό που σου συμβαίνει τώρα, μπες στην εμπειρία σου ολόκληρος/η.

* Μαρία Μεραμβελιωτάκη – Simon: Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: