Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

«Ούτε ήθελα να παίξω στον "Νονό", ούτε με ήθελαν»


Ο Αλ Πατσίνο δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει ως Μάικλ Κορλεόνε στο θρυλικό πια «Νονό» του Κοπολα, θεωρώντας το σκηνοθέτη «ελαφρώς τρελό» για την επιμονή του να αναλάβει τον ρόλο.



Είναι γνωστό ότι ο Πατσίνο επικράτησε «αντιπάλων», όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κι ο Γουόρεν Μπίτι, αλλά κι ο ανερχόμενος τότε Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αναλαμβάνοντας τελικά το ρόλο που τον έκανε διάσημο.



Ο πρωταγωνιστής του «Manglehorn» και του «The Humbling» μίλησε στο Loaded Magazine ότι δεν ήταν δική του επιθυμία να παίξει στο «Νονό»: «Δεν το επιδίωξα και δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Αναρωτιόμουν “πώς θα παίξω εγώ αυτόν το ρόλο;”.



Επιπλέον δε με ήθελε κανένας από το στούντιο της Warner που προτιμούσαν έναν ήδη καθιερωμένο σταρ για το ρόλο του Μάικλ. Μόνο ο Κόπολα επέμενε και με έκανε να τον θεωρώ ημίτρελο. Απλώς ήθελε εμένα και κανέναν άλλο. Ακόμα κι όταν του είπα “Φράνσις τι ακριβώς κάνεις; Αφού δε με θέλουν. Κι εννοείται ότι το στούντιο αντιδρούσε λέγοντάς του “μα ποιο είναι αυτό το παιδί; Γιατί σου αρέσει τόσο; Τι στο καλό βλέπεις σε αυτόν;»



Ο 74χρονος πλέον πρωταγωνιστής αποκάλυψε ότι ο Κόπολα τον επέλεξε όταν τον είδε να ερμηνεύει έναν έφηβο ναρκομανή στη σκηνή, ενώ ανέφερε ότι ούτε κι ο Μάρλον Μπράντο ήταν η πρώτη επιλογή του στούντιο για να αναλάβει τον ρόλο του Ντον Βίτο Κορλεόνε.



«Ο Φράνσις με είδε σε ένα θεατρικό έργο “Does a Tiger Wear a Necktie?” Για εκείνο το ρόλο κέρδισα Tony κι εκεί ήταν που εκτίμησε τις δυνατότητές μου. Πρέπει να αναγνωρίσω πόσο τυχερός αισθάνομαι γιατί αυτός ο σπουδαίος δημιουργός ήθελε εμένα και με επέβαλε παρά τις αντιστάσεις που συναντούσε» θυμάται ο Πατσίνο.



«Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό "μα θα χάσει τη δουλειά του με αυτά που κάνει", γιατί ούτε τον Μπράντο τον ήθελαν».



Ευτυχώς για όλους εμάς που θαυμάσαμε το «Νονό», ο Κοπολα επέβαλε τους πρωταγωνιστές του και το αποτέλεσμα είναι οι εμβληματικές, αξεπέραστες ερμηνείες που ακόμα και σήμερα δε χορταίνουμε να βλέπουμε.







 ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: