Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κατρακύλησε η Ελλάδα στην κατάταξη της FIFA


Στη χαμηλότερη θέση των τελευταίων 11 ετών κλείνει το φετινό έτος η Ελλάδα στην κατάταξη της FIFA, αφού για πρώτη φορά από το 2003 βρίσκεται εκτός της πρώτης 20άδας.



Η ήττα στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σερβία αποτέλεσε την τελευταία ευκαιρία της χώρας μας για συγκέντρωση βαθμών, ωστόσο την πέταξε στα σκουπίδια μετά από το 2-0 της Κρήτης.



Μετά από 5 ήττες και μία ισοπαλία στους τελευταίους 6 αγώνες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε με απότομη πτώση την πορεία της στο FIFA ranking, που στο 2014 άρχισε θετικά, χάρη στην πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.



Η χώρα μας βρέθηκε στη 18η θέση στη λίστα του Οκτωβρίου και σε εκείνη του Νοεμβρίου, που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τις 20 κορυφαίες χώρες του κόσμου.



Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 2003, όταν είχε αρχίσει το... σκαρφάλωμα στην κορυφή και η Ελλάδα βρισκόταν στην 30ή θέση. Το 2002 ήταν μόλις 48η και το 2001, τη χρονιά που προσελήφθη ο Ότο Ρεχάγκελ, ήταν στην 57η θέση της FIFA.



Η θέση της Ελλάδας στη συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία υπολογίζεται από τα αποτελέσματα μιας χώρας την τελευταία τετραετία και με βαρύτητα σε κάθε αποτέλεσμα, έχει μεγάλη σημασία, αφού βάσει αυτής καθορίζεται η τοποθέτησή της σε γκρουπ δυναμικότητας κατά τις κληρώσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και Παγκοσμίων Κυπέλλων ή στις προκριματικές φάσεις τους.




Η θέση της Ελλάδας στα τέλη κάθε έτους









ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: