Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Αφέθηκε ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς



Ελεύθερος αφέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη για έβδομη φορά σχετικά με χρέη που έχει στο Δημόσιο. Ο σχεδιαστής συνελήφθη έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση πεντάμηνης ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες, για χρέη στο Δημόσιο, εξαγοράσιμης προς 20 ευρώ την ημέρα.


Ο σχεδιαστής, όπως είπε στο δικαστήριο που οδηγήθηκε σήμερα, αδυνατεί να πληρώσει το ποσό της εξαγοράς, που με τις προσαυξήσεις η ημέρα φθάνει τα 40 ευρώ και συνολικά ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο σχεδιαστής ώστε να ρυθμιστεί σε δόσεις το επίμαχο ποσό. Έτσι ο κ. Γαβαλάς καλείται να καταβάλει τα χρήματα σε τρία έτη, σε 36 ισόποσες δόσεις που θα αρχίσει να πληρώνει από 15 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η μη καταβολή μίας δόσης συνεπάγεται έκτιση της ποινής.

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβαλάς, από το 2010 βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και εργάζεται πλέον σε τηλεοπτικό σταθμό για να ζήσει: «Μου έχουν κατασχέσει ακόμα και τον μισθό που παίρνω από τον "Αντέννα" για τη συνεργασία μου. Είναι σα να μου λένε "πήγαινε στη φυλακή"». Στις ερωτήσεις της έδρας αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην καταβολή των δόσεων, ο σχεδιαστής απάντησε ότι θα τον βοηθήσουν οι φίλοι του.

Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιαστής χρωστά περίπου 17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και έναντι του ποσού έχει παραχωρήσει με ανέκκλητο πληρεξούσιο ακίνητα, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί στα 40 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα ακίνητα τελούν υπό δέσμευση που επιβλήθηκε από τις Αρχές, η οποία σύμφωνα με τον νόμο αίρεται όταν τελεσιδικίσει η υπόθεση για την οποία επιβλήθηκε. Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο Δημόσιο απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, που προωθείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να δίνεται δυνατότητα άρσης της δέσμευσης όταν εξοφλείται το Δημόσιο.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: