Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Τι μπορεί να συμβεί αν αγνοήσεις ένα μήνυμα στο κινητό



Όσο γράφονται άρθρα που αναλύουν τους λόγους για τους οποίους ένας άνδρας δεν απαντάει στο sms της φίλης του, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες για αντιδράσεις όπως οι παρακάτω. Στην εποχή της τεχνολογίας, όλα είναι πιθανά.


Βρισκόμαστε στη γνωστή εποχή της τεχνολογίας. Κατά κύριο λόγο, ακόμη και αν δεν χρειάζεται να διανύουμε χιλιόμετρα για μια σχέση, έχουμε μάθει να επικοινωνούμε μέσω μηνυμάτων. Η βολική επικοινωνία μέσω συσκευών κρύβει ωστόσο, κινδύνους. Παράλογες αντιδράσεις, εκρήξεις θυμού, έμμονες ιδέες, συχνά παραληρήματα χωρίς λόγο, άρθρα που προσπαθούν να αναλύσουν όλες αυτές τις συμπεριφορές.

Ψάξαμε άρθρα σχετικά με το τι έχει γραφτεί όταν κάποιος δεν απαντά σε ένα sms, ή μπορεί έστω να έχει καθυστερήσει. Η τάση να προχωρούμε σε βιαστικές κρίσεις, προδικάζει φυσικά, τον ίδιο τον παραλήπτη του μηνύματος. Οι συντάκτες τέτοιων άρθρων ξεκινούν με φράσεις, όπως “Τι μπορεί να σημαίνει ότι δεν απάντησε στο μήνυμά σου;”. Η αναζήτηση της απάντησης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Τα πρώτα λεπτά της αναμονής περιγράφονται ως εκείνη “η στιγμή που ανεβαίνει η αδρεναλίνη κατακόρυφα. Ακούς την καρδιά σου να χτυπάει παντού μέσα σου, οι ελπίδες αυξάνονται αυτόματα”!

Παρατείνοντας για λίγο το παραλήρημα των παραπάνω θέσεων, η αρχική ελπίδα γίνεται αδιαφορία όσο επικρατεί νεκρική σιγή στην οθόνη του κινητού, και εσύ αποφασίζεις να ασχοληθείς με κάποια άλλη δραστηριότητα. Για εκείνη την δραστηριότητα που έλεγες να κάνεις όμως, χρειάζεται να πάρεις πάλι στα χέρια σου το κινητό, πρέπει να υπολογίσεις με το κομπιουτεράκι τα έξοδα που απαιτούνται για τη συνταγή που θες να κάνεις. Επιστρέφει η αγωνία. Διακόπτουμε εδώ, τις υποθετικές σκέψεις που θα μπορούσαν να φέρουν την υπογραφή ενός απεγνωσμένου άρθρου, συνεχίζουμε με όσα διαβάζουμε σε σχετικά άρθρα.

Οι σκέψεις τροφοδοτούνται από αβάσιμες υποψίες

“Σε αγνοεί, θέλει να σου περάσει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεται πια, είναι ο πιο έμμεσος τρόπος για να δείξει ότι έρχεται το τέλος”, ή πολύ απλά, έχει ξεχάσει το κινητό σπίτι ή πιο απλά οδηγεί και περιμένει να σου απαντήσει μετά. Από την αναζήτηση, ανακαλύψαμε πως έχει δημιουργηθεί και κουίζ, το οποίο δίνει την απάντηση στο “γιατί δεν απαντά”! Σε επόμενο άρθρο, ένα αγόρι επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαντούσε στο μήνυμα μιας κοπέλας.

Όπως λέει, “Δεν θα απαντούσα εάν ήμουν πραγματικά απασχολημένος με τη δουλειά μου, εάν ειλικρινά, δεν είχα κοντά μου το κινητό, εάν ήμουν με κάποια άλλη κοπέλα”. Το τελευταίο σενάριο πυροδοτεί αντιδράσεις, όπως αυτές που παρατηρούμε στο παρακάτω βίντεο. Η επικοινωνία των ζευγαριών αφού περνάει απαραιτήτως σήμερα από την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καλείται να αντιμετωπίσει και τέτοιου είδους προκλήσεις.

Τα άρθρα που εξηγούν γιατί ο παραλήπτης του μηνύματός μας δεν απαντά, παραπέμπουν στο τέλος του κειμένου τους, σε άλλα, που “παίρνουν εκδίκηση”, όπως, “πώς να πάρεις εκδίκηση”, ή “δέκα τρόποι για να τρέχει από πίσω σου”. Αναπόφευκτη αναγκαιότητα της γυναικείας εμμονής που συνδέεται με την προσκόλληση στο ίντερνετ και τους παραλογισμούς που προκύπτουν από τον εθισμό σε μια οθόνη και την ψηφιακή προσμονή ενός υπαρκτού έρωτα.

Από την προσπάθεια εντοπισμού άρθρων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναλύουν τους λόγους που ο x άνθρωπος δεν απάντησε σε ένα μήνυμα ή σε περισσότερα, εντοπίζει κανείς πολύ υλικό. Μέσα από το παρακάτω βίντεο, γίνεται αντιληπτό πως όταν προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες της εποχής, περιμένοντας από ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μηνυμάτων κι όχι από κοντά, την απάντηση του αγαπημένου μας προσώπου, αναδύονται συμπεριφορές και αντιδράσεις όπως οι παρακάτω.

Η κατάπαυση του πυρός έρχεται όταν ο λόγος τελικά, μετά από τόσες αναλύσεις άρθρων και δακρύβρεχτες σκέψεις, είναι πως οδηγούσε την ώρα που έλαβε το μήνυμα. Μία ακόμη αναπόφευκτη διαπίστωση της σχέσης ανάμεσα στα συναισθήματα και την εξάρτηση της τεχνολογίας.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: