Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ποια είναι η «μαγική» λέξη που ενώνει τα ζευγάρια;



Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη. Όπως είναι φυσικό, έχουν επίδραση και στις ερωτικές σχέσεις.
Έτσι λέξεις όπως «εγώ» ή «εσύ», όταν επαναλαμβάνονται συχνά στους διαλόγους των ζευγαριών, ίσως να διαιωνίζουν μια αντιπαλότητα. Ποια είναι λοιπόν η λέξη που κάνει τη διαφορά φέρνοντας την ισορροπία και την πολυπόθητη ευτυχία σε μια σχέση; Το «εμείς», δίχως άλλο.


Οι λέξεις κάνουν τη διαφορά

Όπως διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα του Robert Levenson, καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν αρκετά τη λέξη «εμείς» – και ειδικά στα δύσκολα – ζουν πιο ήρεμη ζωή παίρνοντας μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους. Η συχνή χρήση αυτής της απλής λέξης δείχνει ότι περιβάλλει ο ένας τον άλλο με εμπιστοσύνη και αγάπη. Επίσης πυροδοτεί στον εγκέφαλο τη νοοτροπία της συνεργασίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία και μόνο λεπτομέρεια σαν αυτή μπορεί εύκολα να αποκαλύψει τη μορφή της διασύνδεσης που έχουν δυο άνθρωποι: όταν αγαπιούνται λένε «εμείς» και όταν πρόκειται να χωρίσουν αρχίζουν τα «εγώ» και τα «εσύ». Στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί «Η ισχύς εν τη ενώσει», ενώ στη δεύτερη ο εγωισμός και η επιθυμία να τραβήξει ο καθένας τον δικό του δρόμο…




Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: