Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η «πριβέ» στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη



Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


Συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα του σμηναγού Σωτήρη Στράλη, του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε την αεροπορική επίδειξη στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

«Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά» ακούστηκε να λέει.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού. Στη στρατιωτική παρέλαση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Κ.Παπούλιας έφτασε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 6:45 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, από όπου απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο και στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 χρονών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο.

Η αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Επί ποδός τέθηκαν 2.000 αστυνομικοί.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων ήταν αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Στα σημεία αποκλεισμού τοποθετήθηκαν κάγκελα, ενώ θα περιφρουρήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: