Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Η έλξη βρίσκεται στο χρώμα



Μια έρευνα αποδεικνύει πως οι γυναίκες έλκονται από το ανδρικό φύλο με βάση το δέρμα τους. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως το χρώμα του δέρματος του υποκειμένου που μας έλκει, παίζει σημαντικό ρόλο και για τα δύο φύλα. Οι άνδρες υποσυνείδητα μαγνητίζονται από γυναίκες που έχουν ανοιχτόχρωμα δέρμα ενώ οι γυναίκες έλκονται από τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες των ανδρών, καθώς το δέρμα φαίνεται πως συμβολίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.


Μπορεί οι γυναίκες που ανήκουν σε ιδιαίτερες φυλές, να έχουν στρέψει την συναισθηματική τους προσοχή σε αντρικά πρόσωπα που αποπνέουν λιγότερη σκληρότητα, αλλά οι δυτικές γυναίκες και άνδρες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου από το οποίο έλκονται καθώς το δέρμα δείχνει να σχετίζεται με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Οι άνδρες πλειοψηφικά, προτιμούν τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, χωρίς να είναι απαραίτητα ξανθιές, επειδή το ανοιχτό και φωτεινό δέρμα, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, είναι συσχετισμένο με την αθωότητα, την καθαρότητα, την σεμνότητα, και την καλοσύνη. Οι γυναίκες έλκονται από άνδρες που έχουν πιο σκοτεινές αποχρώσεις στο δέρμα τους γιατί θεωρούνται σύμβολα του σεξ, της αρρενωπότητας, του μυστηρίου και του κινδύνου.

Από την όμορφη σύζυγο του Οθέλου στον Σαίξπηρ, Δυσδαίμονα, μέχρι την Nicole Kidman, η ομορφιά του ανοιχτόχρωμου δέρματος είναι μια σταθερά που υμνείται ανά τους αιώνες, από καλλιτέχνες και ποιητές. Από την άλλη, χιλιάδες γυναίκες προτιμούν τους σκοτεινούς χρωματικούς τόνους που κάνουν τους άνδρες να δείχνουν μελαγχολικοί και ιδιαίτερα ελκυστικοί. Τα παραδείγματα των γυναικείων προτιμήσεων ξεκινούν από τον ρομαντικό ήρωα του μυθιστορήματος, “Ανεμοδαρμένα Ύψη” της Emily Bronte, Heathcliff, και καταλήγουν στον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Η όμορφη Δυσδαίμονα στον Οθέλο του Σαίξπηρ
Η όμορφη Δυσδαίμονα στον Οθέλο του Σαίξπηρ
Σε ανάλυση περίπου 2000 γυναικείων και ανδρικών φωτογραφιών που είχαν επιλεγεί για διαφημιστικούς σκοπούς, οι ερευνητές των ανοιχτόχρωμων γυναικών ανακάλυψαν ότι το δέρμα των γυναικών ήταν 15,2% πιο φωτεινό από το δέρμα των ανοιχτόχρωμων ανδρών, ενώ το δέρμα των σκουρόχρωμων γυναικών ήταν κατά 11,1% πιο φωτεινό από το δέρμα των σκουρόχρωμων ανδρών. Επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες επειδή τα μοντέλα θεωρήθηκε ότι βρίσκονται ανάμεσα στα πιο ελκυστικά και αντιπροσωπευτικά του φύλου τους.

“Αυτό που δείχνει η έρευνα είναι πως τα αισθητικά μας κριτήρια αντανακλούν τις ηθικές μας προτιμήσεις. Οι πολιτισμικές αξίες κάτω από τις οποίες έχουμε μεγαλώσει, διαμορφώνουν τα ιδανικά που ψάχνουμε σε έναν άνδρα ή μια γυναίκα αντίστοιχα”. Τα ανοιχτά και πιο σκούρα δέρματα έχουν συγκεκριμένες σημασίες, σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο του πανεπιστημίου του Τορόντο, Shyon Baumann. Οι προτιμήσεις των γυναικών για άνδρες από τον Colin Farrell μέχρι τον Daniel Craig και οι προτιμήσεις των ανδρών για γυναίκες από τη Monica Bellucci μέχρι την Michelle Pfieffer συνδέονται με τον βαθμό κινδύνου που ακολουθεί κάθε άτομο.

Ο αγαπημένος ήρωας των γυναικών, Heathcliff από τα "Ανεμοδαρμένα 'Υψη"
Ο αγαπημένος ήρωας των γυναικών, Heathcliff από τα "Ανεμοδαρμένα 'Υψη"
Ανεξαρτήτως του χρώματος του δέρματος, η γοητεία του κινδύνου έλκει και τα δύο φύλα το ίδιο. Η επιλογή ενός ανθρώπου που μας αρέσει γίνεται συνειδητά όσον αφορά χαρακτηριστικά όπως είναι το ύψος του, τα κιλά του, τα γενικά χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα υπόλοιπα στοιχεία που συνδέονται με τα ιδανικά πρότυπα που έχουμε στο μυαλό μας, διαμορφώνονται στο υποσυνείδητο.

Οι διαφημίσεις που αναλύθηκαν, έδειξαν ότι οι σκουρόχρωμες γυναίκες εξέθεταν περισσότερο από τις ανοιχτόχρωμες γυναίκες γυμνά σημεία του σώματός τους στον φακό, ενώ οι γυναίκες με πιο φωτεινές αποχρώσεις ντύνονταν πιο συντηρητικά και απεικονίζονταν ως πιο φιλικές, χαρούμενες και ειλικρινείς. Η φυσική φωτεινότητα ή όχι του δέρματος είναι ένα αισθητικό κριτήριο που συνδέεται με τις ηθικές μας αντιλήψεις.

Παρόλο που, όπως φαίνεται, οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες υπερτερούν στα κριτήρια με τα οποία ένας άνδρας επιλέγει την σύντροφό του, οι σκουρόχρωμες γυναίκες επιλέγονται πολλές φορές, σύμφωνα με την έρευνα, επειδή επιδεικνύουν έναν απροκάλυπτο σεξουαλισμό και ένα είδος επιπολαιότητας που εγείρει τις φαντασιώσεις.

Οι προτιμήσεις των δύο φύλων με βάση διάσημα πρόσωπα

Οι άνδρες που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις σκουρόχρωμες γυναίκες, που βρίσκονται κοντά στο πρότυπο της Ιταλίδας Monica Bellucci, υποσυνείδητα έλκονται από τον κίνδυνο. Ο Daniel Craig, ιδιαίτερα γνωστός ως υποδυόμενος τον πράκτορα 007, μπορεί να μην βρίσκεται στα πρότυπα των περισσότερων γυναικών αλλά δείχνει να έχει κατακτήσει την καρδιά πολλών γυναικών. Οι άνδρες από την άλλη, βλέπουν το “Secrets and Lies” για την Marianne Jean- Baptiste, καθώς θεωρείται σύμβολο του παρακινδυνευμένου και της σεξουαλικότητας, σύμφωνα με την έρευνα.


Το σταρένιο δέρμα της Monicca Bellucci συνδέεται με έναν διάχυτο ερωτισμό
O Αμερικανός ηθοποιός, Gary Dourdan, ο ιατροδικαστής του CSI, είναι μία από τις πιο ελκυστικές φιγούρες, που αν και έγχρωμος, έχει ανοιχτή επιδερμίδα και πράσινα μάτια. Η έγχρωμη Thandie Newton είναι ένα από σύμβολα που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των ανδρών. Τα καθολικά πρότυπα παρατηρούμε πως συχνά καταρρίπτονται, καθώς είναι γνωστό ότι κάθε κανόνας είναι πόλος έλξης, ο οποίος μαγνητίζεται από τις εξαιρέσεις του.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


SHARE THIS

0 σχόλια: