Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

H νέα τάση είναι το digital detox



Επιλέξαμε τα καλύτερα app που μας απαλλάσουν από τους περιττούς περισπασμούς, μας βγάζουν από την ψηφιακή "πρίζα" και μας εξασφαλίζουν την επαφή μας με τον πραγματικό κόσμο και τους ανθρώπους


Είναι γεγονός. Είμαστε αληθινά εθισμένοι στην τεχνολογία. Τόσο που ένα ολόκληρο οπλοστάσιο app έχει στρατολογηθεί για να μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε. Το εντυπωσιακό είναι πως πολλά από αυτά μας αντιμετωπίζουν σαν αληθινά "junkies" που δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τους εαυτούς μας και για αυτό από την στιγμή που θα τα ενεργοποιήσουμε δεν υπάρχει δυνατότητα undο. Ταυτόχρονα στόχος πολλών από αυτά τα app είναι εκτός από το να μας γλιτώνουν από τους περισπασμούς και να μας βοηθούν να συγκεντρωνόμαστε στην δουλειά μας, να μας κάνουν να στραφούμε στις χαρές του πραγματικού κόσμου και την επαφή με τον εαυτό μας

Rescue Time: Καταγράφει πόσο χρόνο περνάμε σε κάθε ξεχωριστό σάιτ, σε διαφορετικά apps και μας δίνει καθημερινή αναφορά. Από εκείνη την στιγμή και μετά μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε συγκεκριμένα σάιτ που μας αποσπούν και να προσαρμόζουμε τις ψηφιακές μας συνήθειες με πιο παραγωγικό τρόπο.

Moment: Ένα «αόρατο» app το οποίο εγκαθιστoύμε μια φορά και δεν χρειάζεται να ξαναανοίξουμε. Κάνει όλη την δουλειά στο background του τηλεφώνου εντοπίζοντας τη χρήση του smartphoneκαι δίνοντας μας την δυνατότητα να θέτουμε τα προσωπικά μας ημερήσια όρια χρόνου και να μας ειδοποιεί όταν τα υπερβαίνουμε. Δωρεάν στο ios, προσεχώς και σε Android.

Freedom: Δουλεύει στο smartphone αλλά και στην επιφάνεια εργασίας μας και μας βοηθά να είμαστε παραγωγικοί και να μένουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. απενεργοποιώντας εντελώς το τηλέφωνο μας ή επιλέγοντας ποιά πράγματα μας επιτρέπεται να κάνουμε. Η ίδια η εταιρεία που δημιούργησε την εφαρμογή αστειεύεται λέγοντας πως χρησιμοποιώντας την μπορούμε να γυρίσουμε το κινητό μας στο 1995 αποκλείοντας τα δεδομένα κινητού, το Wi Fi και το Blue Tooth ώστε μόνο να δέχεται και να λαμβάνει τηλεφωνήματα.

Anti Social: Μπλοκάρει όλα τα social media ή αν είμαστε εθισμένοι στα κουτσομπολιά και την διασημότητα το Perez, το Jared και όποια άλλα σάιτ μας αποσπούν. Προσοχή: από την στιγμή που θα το κάνoυμε δεν μπορούμε να το ακυρώσουμε οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι να τα αποχαιρετίσουμε όλα αυτά για όλη την ημέρα.

Digital Detox: To συγκεκριμένο app απενεργοποιεί το κινητό μας εντελώς για το διάστημα που θα αποφασίσουμε και μπορούμε να κάνουμε μόνο επείγουσες κλήσεις. Από την στιγμή όμως που θα το ορίσουμε δεν μπορούμε να το ανακαλέσουμε, ούτε να επανεκκινήσουμε το κινητό μας.

Higby: Πρόκειται για μια θήκη που καλύπτει την κάμερα και το φις των ακουστικών για να μην υποκύπτουμε σε ψηφιακούς και social media πειρασμούς όταν τρώμε έξω με φίλους και όχι μόνο. Διατίθεται για iphone.

Isolator: Η εφαρμογή αυτή κρύβει την γραμμή εργαλείων του Mac και σκεπάζει την επιφάνεια εργασίας με μια σκούρα επικάλυψη -αφήνει μόνο το Word- για να μειώνει τους περισπασμούς όταν δουλεύουμε ενώ με ένα εύκολο πλήκτρο συντόμευσης μπορούμε να την αφαιρούμε και να την επαναφέρουμε κατά βούληση.

Και ένα site Για να μην κάνετε διάλειμμα χαζεύοντας σαχλά gifάκια ή φωτογραφίες συγγενών αλλά κάνοντας ένα βήμα προς την ηρεμία μπείτε στο calm.com και απολαύστε όμορφες φωτογραφίες και χαλαρωτικούς ήχους.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: