Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο αντιπρόεδρος της Google συνέτριψε το ρεκόρ άλματος από το διάστημα του Felix Baumgartner ( VIDEO )



Ο Alan Eustace έσπασε το επί δύο χρόνια παγκόσμιο ρεκόρ του Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, για το μεγαλύτερο άλμα ελεύθερης πτώσης όταν έπεσε με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο κοντά στην κορυφή της στρατόσφαιρας


Το ρεκόρ του Felix Baumgartner κατέρριψε ο 57χρονος Alan Eustace την Παρασκευή το πρωί όταν έπεσε με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο κοντά στην κορυφή της στρατόσφαιρας, σε ελεύθερη πτώση από ύψος σχεδόν 42 χιλιομέτρων και σπάζοντας το φράγμα του ήχου κατά την πτώση.

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Google ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια αέριου ηλίου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.


Στη συνέχεια έπεσε χρησιμοποιώντας ένα μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και βούτηξε προς τη Γη με ταχύτητες έως και 1.322 χιλιόμετρα την ώρα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος.

"Ήταν εκπληκτικό", είπε στους Times και πρόσθεσε "Ήταν όμορφο. 

Μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως δεν τα είχα δει ποτέ πριν."

Ο Αυστριακός Felix Baumgartner έκανε το προηγούμενο ρεκόρ τον Οκτώβριο του 2012 πηδώντας με αλεξίπτωτο από ένα αερόστατο σε ύψος 128.100 ποδιών. 


O Eustace φαίνεται πώς έφτασε στο μέγιστο ύψος των 135.890 ποδιών.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σχεδίαζε κρυφά αυτή του την κίνηση εδώ και τρία χρόνια σε συνεργασία με μια ομάδα επαγγελματιών τεχνολογίας.









ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: