Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Google Android 5.0 Lollipop σε smartphone, tablet, ρολόι, αυτοκίνητο, TV



Η Google ανακοίνωσε την έλευση του Android 5.0 Lollipop, με το οποίο συνεχίζει την επιχείρηση προέλασής της από το smartphone και το tablet στην τηλεόραση, στα ρολόγια και στο αυτοκίνητο. Το «γλειφιτζούρι» της μοιράζονται θα όλες αυτές οι συσκευές, υποσχόμενη ότι η μετάβαση από την μια οθόνη στην άλλη θα είναι άμεση και απρόσκοπτη.
Παράλληλα, επιδεικνύει στο «οικοσύστημα» των κατασκευαστών τα πρότυπα αξιοποίησης του Lollipop, με το Nexus 6, το Nexus 9 και τον Nexus Player που φέρνει τον πομπό της ιντερνετικής τηλεόρασης της Google σε οποιοδήποτε δέκτη TV.


Η Google έκανε μια ρεαλιστική διαπίστωση: καθημερινά μετακινούμαστε από οθόνη σε οθόνη. Ξεκινάμε με το ξυπνητήρι στο smartphone και την προβολή των προγραμματισμένων συναντήσεων, μεταβαίνουμε στην οθόνη του υπολογιστή στο γραφείο, ενεργοποιούμε το tablet όταν βρισκόμαστε σε κίνηση ή και, αργότερα, στο σπίτι με την οικογένεια ή τους φίλους έως το βράδυ στην μεγαλύτερη απ' όλες, «μικρή οθόνη», την τηλεόραση.

Ανάλογες επιδιώξεις έχουν πολλοί κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων και η Microsoft:

Με την νέα έκδοση του Android που δέχεται το Android 4.4 KitKat, με το Android 5.0 Lollipop συνεχίζεται η προσπάθεια της Google να εισέλθει στο σαλόνι δίπλα στον «θρόνο» της τηλεόρασης. Εκτός από το Lollipop «για όλες τις οθόνες της ζωής μας», τα νέα Nexus smartphone και tablet, η Google παρουσίασε και το Nexus Player, την πρώτη συσκευή Android TV.


H Google εμπιστεύτηκε στους μηχανικούς της Asus την κατασκευή του πρώτου Nexus Player, μιας συσκευής αναπαραγωγής βίντεο με τεχνολογία ροής, ενός streaming media player που φέρνει ταινίες, βίντεο και μουσική στην τηλεόραση. Επιπλέον, η Google φιλοδοξεί να ικανοποιήσει με τον Nexus Player και την ανάγκη για παιχνίδι. Ο Nexus Player φέρνει στην HDTV παιχνίδια και η Google θα διαθέσει και Gamepad για έναν ή περισσότερους παίκτες. Υποστηρίζει δε το "Android Cast" ώστε να μπορεί να προβάλλει ο χρήστης στην τηλεόρασή του ψυχαγωγικό περιεχόμενο από οποιοδήποτε Android ή iOS τηλέφωνο ή ταμπλέτα ή Chromebook.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: