Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Bug στο iOS 8 διαγράφει έγγραφα του iWork και από το iCloud



Αντιμέτωποι με μια ενδεχομένως σοβαρή απώλεια βρέθηκαν οι πρώτοι χρήστες του iOS 8, όταν διαπίστωσαν πως επιστρέφοντας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις από την συσκευή τους έγινε διαγραφή εγγράφων που δημιούργησαν με την σουίτα εφαρμογών γραφείου της Apple, και ταυτόχρονα συγχρονισμός στην νεότευκτη υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων της εταιρείας με αποτέλεσμα να χάσουν για πάντα ενδεχομένως πολύτιμα κείμενα, παρουσιάσεις ή λογιστικά φύλλα.


Το bug που αναφέρουν μαζικά οι χρήστες και επιβεβαιώνει το MacRumors.comαφορά την λειτουργία Reset All Settings, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία υπογραμμίζει πως μετά την εκκαθάριση των ρυθμίσεων δεν θα γίνει διαγραφή δεδομένων ή πολυμέσων από την συσκευή iOS 8. Η Apple δεν έχει επισήμως προβεί σε καμία σχετική ανακοίνωση, εντούτοις χρήστης αναφέρει πως έχει λάβει γνώση και οι μηχανικοί της διερευνούν το ζήτημα.

H υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείου της Apple, το iCloud Drive ανακοινώθηκε τον Ιούνιο 2014, κατά την πρώτη επίδειξη της επερχόμενης έκδοσης του Mac OS 10.10 Yosemite που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και αργότερα η διάθεσή της επεκτάθηκε στο iOS 8.

Την ίδια στιγμή, στα φόρα του MacRumuros.com αναφέρεται πως υπάρχει ένα ακόμα bug στο iOS 8, ακόμα και μετά την νεότερη ενημέρωσή του iOS 8.0.2 που διαδέχτηκε το Update που αποδείχτηκε προβληματικό. Το πρόβλημα αυτό αφορά την αδυναμία ζεύξης συσκευών μέσω Bluetooth, κάτι το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ότι περιοριζόταν στην ζεύξη με ηχητικά συστήματα αυτοκινήτου, αν και άλλοι φέρονται να αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με Bluetooth ακουστικά, ηχεία κ.ά. Κάποιοι αναφέρουν ότι το πρόβλημα για την σύνδεση του iPhone στο αυτοκίνητο επιλύεται μετά την έξοδο από το iCloud Drive, διαγραφή όλων των προηγούμενων ζεύξεων με συσκευές Bluetooth, Reset All Settings (όπου εμφανίζεται το προαναφερόμενο bug), επανεκκίνηση και επιχείρηση νέας ζεύξης με το ηχητικό σύστημα αυτοκινήτου και μετά, επανασύνδεση στο iCloud. 

SHARE THIS

0 σχόλια: