Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μυστηριώδους υποβρυχίου στη Βαλτική



Για πολύ σοβαρή υπόθεση κάνει λόγο ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας.
Σκάφη του σουηδικού πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερα, αεροπλάνα και μονάδες του στρατού συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός ύποπτου ξένου υποβρυχίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Στοκχόλμης.



Ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας, Σβέρκερ Γκόρανσον, τόνισε ότι η υποτιθέμενη παρείσφρηση στα χωρικά ύδατα της σουηδιχώρας είναι μια «πολύ σοβαρή» υπόθεση.



«Η Σουηδία δείχνει σταθερά ότι ενεργεί άμεσα και ξεκάθαρα», πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας του κοινοβουλίου για τις έρευνες που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή.



Ο στρατηγός δεν είχε πάντως να δώσει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία για τα αποτελέσματα των ερευνών.



«Είναι πολύ πιθανόν κάποιος να βρίσκεται ή να βρισκόταν στη σουηδική επικράτεια», είπε παραδεχόμενος ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις.



«Πολλοί θα ήθελαν να έχουν απτές αποδείξεις. Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Ιστορικά, δεν το καταφέραμε ποτέ, όπως εξάλλου και κανείς άλλος», υπενθύμισε.



Ο Γκόρανσον δήλωσε επίσης ότι είναι «απίστευτα υπερήφανος» για τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων που, όπως υπογράμμισε, «καταδεικνύουν τις δυνατότητες» του σουηδικού στρατού.



Το μυστήριο γύρω από το υποβρύχιο δεν φαίνεται ότι θα διαλευκανθεί σύντομα, όπως και πολλές άλλες, πραγματικές ή υποτιθέμενες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Σουηδίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.



Οι έρευνες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε «ένα αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής» στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας.



Η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση υποστηρίζοντας ότι το μυστηριώδες υποβρύχιο ήταν ολλανδικό, κάτι όμως που διαψεύστηκε επίσης από την Ολλανδία.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: