Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τι κάνουμε λάθος στο γυμναστήριο;



Άσκηση και ισορροπημένη διατροφή: τα κλειδιά για να χάσουμε βάρος και να σμιλεύσουμε το σώμα μας. Ποια είναι όμως τα λάθη που μπορεί να κάνουμε σαμποτάροντας τα επιθυμητά αποτελέσματα;


Επιμένουμε σε μια άσκηση
Πολλές φορές οι γυναίκες θεωρούν πως όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν στο διάδρομο, τόσο πιο εύκολα θα αποκτήσουν το σώμα που ονειρεύονται. Η personal trainer των σταρ Ραμόνα Μπραγκάνζα τονίζει πως ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει συχνές εναλλαγές ασκήσεων. «Κάντε ποδήλατο, βάρη, αλλά αερόβια άσκηση ώστε να γυμνάζονται όλες οι ομάδες του σώματος. Ανεβάστε την ένταση για 1΄-2΄, χαλαρώστε για λίγο και συνεχίστε με ανάλογο τρόπο» τονίζει.

Σηκώνουμε λίγα βάρη
Ένα κοινό λάθος των γυναικών είναι πως συνδέουν τα βάρη με την υπερβολική αύξηση της μυϊκής μάζας. «Δεν έχει νόημα να σηκώνετε ένα με δύο κιλά και να κάνετε συνεχώς διαλείμματα. Οι μύες δεν προλαβαίνουν να λειτουργήσουν σε τόσο μικρό διάστημα. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, πιέστε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας» συμβουλεύει η Ραμόνα Μπραγκάνζα.

Ξεχνάμε το νερό
Το σώμα πρέπει να ενυδατώνεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε ο οργανισμός να διατηρεί τα απαιτούμενα επίπεδα ενέργειας. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Επίσης μία ώρα πριν επισκεφτείτε το γυμναστήριο μπορείτε να καταναλώσετε ένα ελαφρύ σνακ, όπως ένα φρούτο, μία μπάρα δημητριακών ή λίγα αμύγδαλα.

Αποφεύγουμε τις διατάσεις
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άσκηση, μην παραλείπετε το στρέτσινγκ. Το σωστό ζέσταμα αποτρέπει τους τραυματισμούς των μυών και αυξάνει την απόδοση. Επαναλάβετε τις διατάσεις και μετά το τέλος της προπόνησης.

Κάνουμε πολλά ροκανίσματα
«Για να αποκτήσετε σμιλεμένους κοιλιακούς, χρειάζεται χρόνο» εξηγεί η Ραμόνα Μπραγκάνζα. Τα ροκανίσματα μπορεί να είναι ο σύντομος δρόμος, όχι όμως και ο πιο αποτελεσματικός. Καθώς γυμνάζετε αυτό το σημείο, μείνετε σε κάθε στάση για 30΄΄ έως 60΄΄ και επαναλάβετε κάθε σετ τρεις φορές.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: