Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη παίρνει θέση ενάντια στον ρατσισμό


Μια θέση στην "Ευρωπαϊκή συμμαχία πόλεων ενάντια στο ρατσισμό", μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια από την UNESCO, σχεδιάζει να διεκδικήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για μια πρόταση της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", που κατατέθηκε στη διοίκηση του Δήμου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, βρήκε μια πρώτη θετική ανταπόκριση, ωστόσο αναμένεται να συζητηθεί αναλυτικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Για να προχωρήσει η ιδέα θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί από το Σώμα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ώστε να υπογράψει την αίτηση της πόλης και να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η "Ευρωπαϊκή συμμαχία πόλεων ενάντια στο ρατσισμό" αφορά ένα δίκτυο πόλεων που ενδιαφέρονται για την ανταλλαγή εμπειριών, προκειμένου να βελτιώσουν τις πολιτικές τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού, των διακρίσεων, της ξενοφοβίας και του αποκλεισμού.

"Το θέμα του ρατσισμού είναι πολυποίκιλο και αγγίζει πολλές κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την αύξηση εκδηλώσεων ρατσιστικών, ξενοφοβικών και μισαλλόδοξων συμπεριφορών" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επικεφαλής της "Γειτονιές σε Δράση, Οικολογία- Αλληλεγγύη" Ελεάννα Ιωαννίδου.

Το σχέδιο δράσης της Συμμαχίας, που εγκρίθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2004, στη Νυρεμβέργη, παραμένει ανοιχτό για υπογραφή από τις ευρωπαϊκές πόλεις που επιθυμούν να ενταχθούν.

Οι υπογράφουσες πόλεις, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεσμεύονται να ενσωματώσουν στις στρατηγικές τους το "σχέδιο δράσης δέκα σημείων".

Πρόκειται για δέκα δεσμεύσεις που καλύπτουν τους διάφορους τομείς των αρμοδιότητας των αρχών της πόλης, όπως η εκπαίδευση, η στέγαση, η απασχόληση και οι πολιτιστικές δραστηριότητες.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: