Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Μυστικά από την κουζίνα: Μαγειρέψτε όπως οι σεφ!



Αν ασχολείστε με το μαγείρεμα, ίσως κάπου να έχει πάρει το αυτί σας τον όρο "sous vide". Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τρόπους μαγειρέματος των σεφ,
και ουσιαστικά πρόκειται για μαγειρική σε κενό αέρος και σε χαμηλή θερμοκρασία, η οποία δίνει βαθιά νοστιμιά και τρυφερότητα στα υλικά που χρησιμοποιούνται. 



Για αυτό τον τρόπο μαγειρέματος υπάρχει ειδική συσκευή στις κουζίνες των εστιατορίων και τώρα, για πρώτη φορά, η AEG δίνει την δυνατότητα στους οικιακούς μάγειρες να εξερευνήσουν το sous vide με έναν νέο φούρνο, τον ProCombi multi-steam! 



Το είδα με τα μάτια μου και έχω να πω αφενός ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφετέρου ότι το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική έκπληξη για τον ουρανίσκο! Τα υλικά για το μαγείρεμα με sous vide στο σπίτι, αρχικά μπαίνουν σε σακούλα από την οποία αφαιρείται ο αέρας (η σφραγιστική μηχανή κενού χωρά τέλεια στο συρτάρι που υπάρχει κάτω από το φούρνο) και έπειτα μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 54οC, κρατώντας έτσι όλα τα αρώματα και τις θρεπτικές τους ουσίες καθώς αποκτούν απίστευτη νοστιμιά. Η εσωτερική θερμοκρασία του φούρνου μπορεί να ρυθμίζεται με ακρίβεια ενός βαθμού, για σταθερά τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση το φαγητό να αρπάξει ή να παραψηθεί αφού μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορείτε να είστε σίγουρες για το αποτέλεσμα και χωρίς να χρειάζεται να κάθεστε πάνω απο την κουζίνα! 



Ένα ακόμα πλεονέκτημα: το κλείσιμο σε κενό αέρος επιτρέπει την εύκολη παρασκευή και το προμαγείρεμα του φαγητού όταν υπάρχει άνεση χρόνου. Μετά, μπορείτε να διατηρήσετε το προμαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, έτοιμο για το τελικό ψήσιμο.


Στα προσόντα του νέου φούρνου AEG ProCombi Sous Vide multi-steam, σημειώστε τις 25 λειτουργίες θέρμανσης και τις 100 αυτόματες συνταγές, τον πολύ μεγάλο φούρνο και τη φιλική προς το χρήστη οθόνη επιλογών, τον αισθητήρα θερμοκρασίας που εξασφαλίζει τον έλεγχο της διαδικασίας του μαγειρέματος και εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο το πόσο καλά έχουν ψηθεί τα υλικά και βέβαια, τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει εκτος από το sous vide: από κοινό ψήσιμο γευμάτων και γλυκισμάτων μέχρι ψήσιμο σχάρας και μαγείρεμα στον ατμό, ενώ είναι 20% οικονομικότερος από το ανώτατο όριο που προβλέπεται για συσκευές ενεργειακής κλάσης A! 



ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



SHARE THIS

0 σχόλια: