Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Λούφα» από τη δουλειά; Τι να μην πείτε, για να σας πιστέψει το αφεντικό



«Δεν θα έρθω, έχω το φαΐ στο φούρνο», «Ήμουν στο καζίνο το Σαββατοκύριακο και μου περίσσεψαν λεφτά να παίξω και σήμερα», «Κόλλησα στο μηχάνημα που μετράει την πίεση». «Είχα ένα 'τυχερό' χθες βράδυ και δεν ξέρω σε ποια περιοχή βρίσκομαι»...


Αυτές είναι μερικές από τις πιο απίθανες δικαιολογίες που έχουν ακούσει αμερικανοί εργοδότες από υπαλλήλους τους, που απλά ήθελαν να «λουφάρουν».

Τις κατέγραψε ο ιστότοπος εύρεσης εργασίας CareerBuilder και κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Είναι δικαιολογίες που έχουν πραγματικά ειπωθεί από κάποιους που νόμιζαν ότι έτσι θα γίνουν πιστευτοί. Κάποιος είπε πως κατά λάθος βρέθηκε σε αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ένας άλλος νόμιζε πως θα τη «σκαπουλάρει», λέγοντας ότι η στολή του κάηκε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τα αφεντικά έχουν ακούσει και πιο «κουλά», όπως «θέλω να διορθώσω την πλαστική μου» ή «έχω πέτρα στη χολή και ακολουθώ ολιστική θεραπεία».

Ένας άλλος ήταν απλώς ειλικρινής και είπε: «Ξύπνησα με καλή διάθεση και δεν θέλω να τη χαλάσω»!

Άλλοι «λουφάρουν», άλλοι δουλεύουν άρρωστοι

Σύμφωνα με το CareerBuilder, τον τελευταίο χρόνο 28% των εργαζόμενων είπαν ψέμματα πως είναι άρρωστοι για να μην πάνε στη δουλειά. Από αυτούς, 78% απλώς βαριούνταν ή ήθελαν να κοιμηθούν λίγο παραπάνω ενώ οι υπόλοιποι είχαν κάποια υποχρέωση.

Επιπλέον, 1 στους 4 εργοδότες έχουν «τσακώσει» τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο να περιγράφει στα social media πόσο ωραία περνάει τη μέρα του.

Ωστόσο, οι μισοί εργαζόμενοι δηλώνουν πως έχουν πάει άρρωστοι στη δουλειά επειδή ο φόρτος ήταν μεγάλος, ενώ 2 στους 5 αναφέρουν πως δεν έχουν περιθώριο να χάσουν το μεροκάματο ακόμη κι αν είναι άρρωστοι.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: