Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Χάσε λίπος κι όχι μυς με την σωστή διατροφή



Εξελιγμένο διατροφικό πρόγραμμα μεγιστοποίησης καύσης λίπους και σωματικής αναδιαμόρφωσης. Βελτιώνει το μεταβολικό προφίλ, οδηγεί σε ταχεία μείωση περιττού σωματικού λίπους και πλεοναζόντων πόντων. Δοκίμασέ τα και θα τα... χάσεις... τα περιττά κιλά!


Αν έστω και μια φορά στη ζωή σου χρειάστηκε να κάνεις κάποια συστηματική δίαιτα, τότε σίγουρα γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να χάσεις πραγματικά περιττό βάρος, δηλαδή κιλά προερχόμενα κυρίως από την πλεονάζουσα ποσότητα σωματικού λίπους.

Κάθε υπέρβαρη γυναίκα μπορεί να αδυνατίσει κατά 5, 10 ή περισσότερα κιλά και μάλιστα σε σχετικά σύντομο διάστημα. 

Ωστόσο, όσο περισσότερο περικόπτεται η θερμιδική πρόσληψη και όσο πιο γρήγορα χάνονται τα κιλά τόσο λιγότερα από αυτά προέρχονται από την περιττή λιπώδη μάζα και τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια υγρών και άπαχων ιστών.

Σε πλείστες δε περιπτώσεις, η ποσοστιαία απώλεια λιπώδους ιστού σπανίως υπερβαίνει το 30-40%, δηλαδή π.χ. στα 10 απολεσθέντα κιλά βάρους, μόνο τα 3-4 κιλά προέρχονται από λίπος, ενώ τα υπόλοιπα από νερό, γλυκογόνο, μύς, ακόμα και από μάζα οστών! 

Από τη στιγμή, όμως, που κάποια γυναίκα θα χάσει αρκετό βάρος, αλλά λίγο από το πραγματικά περιττό, τότε το ποσοστό λίπους της θα αυξηθεί αναλογικά, παρότι η ζυγαριά θα τη δείχνει ελαφρύτερη, με συνέπεια το αισθητικό αποτέλεσμα να υπολείπεται σημαντικά από το επιθυμητό.

Γιατί δεν χάνω λίπος;

Βρες τι φταίει με τη δίαιτα σου...

Το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την απώλεια βάρους: εάν προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι, σίγουρα θα χάσεις κιλά. 

Δεν είναι όμως σίγουρο ότι τα κιλά αυτά θα προέρχονται από το λιπώδη ιστό και δεν θα είναι μύς ή νερό, ιδίως εάν:

*Ακολουθείς κάποια μονομερή, ακραία ή πολύ περιοριστική δίαιτα, π.χ. με υψηλές πρωτεΐνες και υπερβολικά μειωμένους υδατάνθρακες.

*Προσλαμβάνεις λιγότερες από 1.200 θερμίδες καθημερινά.

*Έχεις ανεπαρκή πρόσληψη ή έλλειψη απαραίτητων διατροφικών στοιχείων.

*Δεν προσλαμβάνεις επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, ωφέλιμων λιπαρών και φυτικών ινών.

*Τρως μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, ιδίως, δε, από τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα, φτωχά σε φυτικές ίνες και με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

*Καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ζωικού λίπους, καθώς και trans λιπαρών.

*Προσλαμβάνεις πολλές «υγρές» θερμίδες, π.χ. πίνεις αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά ή χυμούς.

*Το διαιτολόγιό σου περιέχει πολλά τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη, γλυκόζη, φρουκτόζη ή άλλες γλυκαντικές ύλες και επίσης σε νάτριο (αλάτι) και χημικά πρόσθετα, π.χ. συντηρητικά, βελτιωτικά και χρωστικές.

*Πίνεις μειωμένες ποσότητες νερού και δεν καλύπτεις πλήρως τις ανάγκες σου σε υγρά.

Χάσε λίπος και όχι μυς: Σίγουρες & αξιόπιστες λύσεις

1.Υποβοήθησε την αποτοξίνωση
Λιγότερες τοξίνες, πιο πολλές καύσεις
Οι έρευνες δείχνουν: Ο λιπώδης ιστός δεσμεύει τοξίνες, μεταβολικά κατάλοιπα και ξένες προς τον οργανισμό ουσίες (ξενοβιοτικά) που μπορεί να δράσουν τοξικά. Τα αυξημένα επίπεδα τοξικών παρεμποδίζουν το μεταβολισμό, επομένως και την απώλεια λίπους.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Υποβοήθησε το σώμα σου να ελαττώσει σταδιακά την τοξική του επιβάρυνση, τρώγοντας αναλογικά περισσότερα φυτικά τρόφιμα, χωρίς όμως να αποκλείσεις εντελώς ομάδες τροφών ή να αυξήσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη. Επιπρόσθετα, προτίμησε τα λιγότερο επεξεργασμένα προϊόντα, αύξησε την κατανάλωση ωμών τροφίμων και πίνε πολύ νερό καλής ποιότητας.

2.Μη μειώνεις πολύ τις θερμίδες
Μικρότερη μείωση θερμίδων, μεγαλύτερη απώλεια λίπους
Οι έρευνες δείχνουν: Ένα μικρό ενεργειακό έλλειμμα, όχι μεγαλύτερο των 600-900 θερμίδων ημερησίως, με συνδυασμό δίαιτας και άσκησης, οδηγεί σε μικρότερη απώλεια βάρους βραχυπρόθεσμα, αλλά σε μεγαλύτερη απώλεια σωματικού λίπους μεσοπρόθεσμα, το οποίο είναι ευκολότερα διατηρήσιμο.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Μην ελαττώνεις απότομα την ενεργειακή σου πρόσληψη. Βάλε ως στόχο την απώλεια μέχρι 1 κιλού βάρους εβδομαδιαίως και επιδίωξε να το πετύχεις μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων και αυξάνοντας τη δαπάνη τους με άσκηση.

3.Τρώγε μικρά και συχνά γεύματα
Περισσότερα γεύματα, καλύτερα αποτελέσματα
Οι έρευνες δείχνουν: Ο καταμερισμός του συνόλου της τροφής σε πιο πολλά γεύματα ευνοεί τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, την απώλεια σωματικού λίπους, την προστασία του μυϊκού ιστού και τη διατήρηση ενός υψηλότερου μεταβολισμού.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Τρώγε συχνά αλλά από μικρή ποσότητα, κάνοντας τουλάχιστον 5 γεύματα ημερησίως. Τα γεύματα αυτά θα πρέπει να περιέχουν ποιοτικά τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, υψηλά σε φυτικές ίνες και με αρκετές πρωτεΐνες.

Η βασικότερη συμβουλή των ειδικών: Η σωματική κίνηση δίνει το έναυσμα στον οργανισμό να κάψει θερμίδες, διεγείρει τη λιποδιάλυση και προάγει την απώλεια λίπους.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: