Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Καμπανάκι» για τον θυρεοειδή


Οι 4 τύποι θυρεοειδικού καρκίνου και οι νέες θεραπείες του

Συνιστά το 1% όλων των νεοπλασιών, όμως τα τελευταία χρόνια η εμφάνισή του αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς, ο συχνότερος ενδοκρινικός όγκος, συνήθως εκδηλώνεται με τη μορφή όζων. Παρ' όλ' αυτά, η διάγνωση όζων δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά καρκίνο.


Αρκετές φορές η νόσος δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Ενδεχόμενη διόγκωση που ίσως γίνει αισθητή από τον ασθενή επιβάλλει επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο ενώ σφίξιμο στον λαιμό, δυσκολία στην αναπνοή ή στην κατάποση, βραχνάδα, διόγκωση των λεμφαδένων και πόνος στον λαιμό ή τον αυχένα που δεν υποχωρεί θα πρέπει να κινητοποιήσουν τον ασθενή.

Οι γιατροί τονίζουν ότι οι περισσότεροι τύποι καρκίνου του θυρεοειδούς είναι ιάσιμοι ενώ μόνο ποσοστό 5% έχει επιθετική μορφή και κάνει μεταστάσεις σε άλλα όργανα. Επίσης, επισημαίνουν ότι οι ηλικίες κάτω των 45 ετών έχουν καλύτερες προβλέψεις επιβίωσης. 

Οι συνηθέστεροι παράγοντες που ενισχύουν τον κίνδυνο για καρκίνο του θυρεοειδούς είναι:

• Οικογενειακό ιστορικό της συγκεκριμένης μορφής της νόσου.
• Εκθεση σε ραδιενεργή ακτινοβολία
• Θεραπευτική ακτινοβολία στο κεφάλι και τον λαιμό ειδικά σε παιδική ηλικία
• Γυναικείο φύλο.
• Ηλικία άνω των 40 ετών.
• Οζίδιο του θυρεοειδούς που μεγαλώνει γρήγορα.
Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, το γεγονός ότι από το 1990 μέχρι σήμερα ο καρκίνος του θυρεοειδούς παρουσιάζει σταθερή αύξηση της συχνότητάς του αποδίδεται στη συνολικότερη διαταραχή του περιβάλλοντος, στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου αλλά και στην αύξηση του ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: