Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Λάθη ομορφιάς που δεν πρέπει να κάνετε!



Στην προσπάθεια για καλύτερη εικόνα, πολλές γυναίκες χάνουν το μέτρο και έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά...



Αποφύγετε, λοιπόν, τα παρακάτω λάθη και προστατέψτε το δέρμα και τα μαλλιά σας από την κακή περιποίηση.

Καθαρίζετε τις βούρτσες

Το γνωρίζετε ότι πρέπει να το κάνετε, αλλά επιμένετε να βαριέστε και να μην καθαρίζετε ποτέ τις βούρτες του μακιγιάζ και των μαλλιών που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αφήνοντας, όμως, τις βούρτσες και τα πινέλα βρόμικα, διευκολύνετε την ανάπτυξη βακτηρίων που στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο δέρμα και το πρόσωπό σας. Καθαρίζετε τα πινέλα μια φορά την εβδομάδα με λίγο σαπούνι και νερό τοπικά, αλλά χωρίς να βυθίσετε ολόκληρο το πινέλο στο νερό.

Μη λούζεστε κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά, για τον απλό λόγο ότι τα στερεί από τα φυσικά έλαια της τρίχας που είναι και το στοιχείο που τα κάνει από τη φύση τους λαμπερά και υγιή. Λούζεστε με μέτρο και χωρίς υπερβολές.

Μην υπερβάλλετε με την κρέμα μαλλιών

Η κρέμα μαλλιών δεν χρειάζεται να απλώνεται σε όλη την έκταση των μαλλιών. Στις ρίζες των μαλλιών είναι υγιείς και φρέσκες οι τρίχες και καλό είναι να περιορίζεται το conditioner στις άκρες των μαλλιών που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μην ξεχνάτε τον λαιμό
Όπως κάθε βράδυ καθαρίζετε και ενυδατώνετε το πρόσωπό σας, κάντε το ίδιο και για το λαιμό σας. Το δέρμα στη περιοχή του λαιμού είναι ευαίσθητο και χρήζει αντίστοιχης, περιποίησης, αν και δυστυχώς συχνά παραμελείται, ενώ δεν είναι τυχαίο πως η ηλικία μιας γυναίκας φαίνεται από την εικόνα του λαιμού της.

Μακιγιάρεστε με υπομονή

Πριν βάλετε το make-up και αφού έχετε βάλει την ενυδατική, περιμένετε λίγο να απορροφηθεί από το δέρμα η κρέμα πριν βιαστείτε να βάλετε το μακιγιάζ. Δείξτε υπομονή κατά την προετοιμασία, ώστε να μη διαλυθεί στην ενυδατική η βάση σας και να διατηρηθεί πιο σωστά και περισσότερο το μακιγιάζ.

Μην το παρακάνετε με το σίδερο

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με το καθημερινό στέγνωμα με το σεσουάρ ή τη χρήση του σίδερου ισιώματος σε συχνή βάση. Τα μαλλιά σας, αν θέλετε να είναι λαμπερά και υγιή, χρειάζονται και αυτά φροντίδα όπως και η επιδερμίδα σας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, τα ξηραίνουν, τα κάνουν θαμπά και πολύ ευάλωτα στο σπάσιμο.

Βγάζετε τα φρύδια σας με το σωστό τρόπο

Οι περισσότερες γυναίκες βγάζουν τα φρύδια τους με τη βοήθεια ενός μικρού καθρέφτη που τον κρατάνε υπερβολικά κοντά στο πρόσωπό τους και γι' αυτό το λόγο έχουν υπερβολικά βγαλμένα φρύδια. Ο σωστός τρόπος για αυτή τη διαδικασία είναι η χρήση ενός μεγαλύτερου καθρέφτη, από τον οποίο θα μπορείτε να πάρετε απόσταση και να δείτε συνολικά το πρόσωπό σας και το σχήμα των φρυδιών, ώστε να κρίνετε καλύτερα ποιες τρίχες χρίζουν αφαίρεσης και ποιες όχι.

Φοράτε πάντα αντιηλιακό

Μέχρι τη μέρα που θα σβήσει ο ήλιος, έχετε λόγους να φοράτε αντηλιακό, ακόμα και αν έχει συννεφιά. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα, ακόμα και αν εσείς νομίζετε πως το αντηλιακό είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Μη λούζεστε με το άρωμά σας

Μπορεί όταν φοράτε το άρωμά σας να μη μπορείτε να το μυρίσετε οι ίδιες και να επιμένετε με τους ψεκασμούς με αποτέλεσμα, όταν βγαίνετε από το σπίτι, πρώτα να σας μυρίζουν και μετά να σας βλέπουν στον ορίζοντα. Το άρωμα είναι φτιαγμένο να είναι διακριτικό και όταν βάζετε τόσο, ώστε να πλημμυρίσει με τη μυρωδιά σας το δωμάτιο, έχετε κάνει μέγα λάθος.

Η ενυδατική δεν είναι πανάκεια

Το πρησμένο δέρμα είναι ένδειξη κατακράτησης υγρών στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση της ενυδατικής, το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσχεραίνει την κατάσταση και να κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ακόμα πιο πρησμένα. Τα πρησμένα μάτια χρειάζονται κρύες κομπρέσες, για 10-15 λεπτά, για να υποχωρήσει το πρήξιμο, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε μια ελαφριά κρέμα ματιών.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: