Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κατανάλωσε λιγότερες θερμίδες: Αυτό είναι το κόλπο μέτρησης που πραγματικά λειτουργεί!

Κατανάλωσε λιγότερες θερμίδες: Αυτό είναι το κόλπο μέτρησης που πραγματικά λειτουργεί!

Οπωσδήποτε, δεν είναι λίγες οι φορές που αποφάσισες να περιορίσεις την ποσότητα των γευμάτων σου αλλά και τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, με απώτερο σκοπό να χάσεις τα περιττά κιλά που εδώ και τόσο καιρό σε ταλαιπωρούν.
Ωστόσο, με γεωμετρική ακρίβεια, μέσα στις επόμενες μέρες και με κάποιο τρόπο, θα βρεθείς μπροστά στη... θέα κάποιου πειρασμού που σίγουρα θα σε βάλει σε διλλήματα και σκέψεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα περιμένεις να παραγγείλεις τον καφέ σου και θα δεις μπροστά σου μπισκότα, κρουασάν ή muffins, που τόσο πολύ θα ταίριαζαν να τον συνοδεύσουν, δώσε λίγα λεπτά στον εαυτό σου και κάνε τον παρακάτω γρήγορο υπολογισμό, που είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιληφθείς πόσες θερμίδες θα πάρεις και η επιθυμία σου σύντομα... θα εξανεμιστεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέες έρευνες δεν αρκεί να μετρήσεις απλά πόσες θερμίδες περιέχει κάποια τροφή που θέλεις να καταναλώσεις, αφού το να γνωρίζεις απλά πόσες θερμίδες έχει κάτι δεν έχει καμία σημασία, αλλά να αναλογιστείς πόση ώρα γυμναστικής θα χρειαστεί να σπαταλήσεις την επόμενη φορά του workout σου μόνο για να τις κάψεις. Ενδεικτικά, αν κάτι περιέχει 100 θερμίδες σου, μετάφρασέ το στο μυαλό σου σαν 20 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 8 λεπτά τρέξιμο, 10 λεπτά ποδηλασίας ή 11 λεπτά κολύμπι.


Αναλογικά σκέψου τα παρακάτω:
-500 θερμίδες ισούνται με 106 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 40 λεπτά τρέξιμο, 50 λεπτά ποδηλασίας ή 57 λεπτά κολύμπι.

-1.000 θερμίδες είναι ισοδύναμες με 211 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 80 λεπτά τρέξιμο, 100 λεπτά ποδηλασία ή 115 λεπτά κολύμπι.

-1.500 θερμίδες καίγονται με 316 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 120 λεπτά τρέξιμο, 150 λεπτά ποδηλασία ή 172 λεπτά κολύμπι.

-2.000 θερμίδες ισούνται με 422 λεπτά γρήγορο περπάτημα, 160 λεπτά τρέξιμο, 200 λεπτά ποδηλασία ή 229 λεπτά κολύμπι. Μήπως τελικά πρέπει να το ξανασκεφτείς σοβαρά;



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: