Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι 7 πιο εύκολοι τρόποι να βελτιώσεις τη διατροφή σου



Υπάρχουν πολλοί γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να σιγουρευτείς ότι τρως υγιεινά και εμείς σου προσφέρουμε 7 για ένα καλό ξεκίνημα


#1: Βάλε μπρόκολο στις σαλάτες και στα σάντουιτς

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ίσως πρόκειται για τη μοναδική τροφή που μπορεί να απομακρύνει τους ρύπους από το σώμα σου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βλαστοί του μπρόκολου περιέχουν μία χημική ουσία που ονομάζεται «γλυκοραφάνη», η οποία πιστεύεται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα.

#2: Χρησιμοποίησε κόκκινα πιάτα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Appetite, οι άνθρωποι που έτρωγαν σε κόκκινα πιάτα κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα φαγητού από αυτούς που έτρωγαν σε μπλε πιάτα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το μυαλό μας έχει συνδυάσει το χρώμα κόκκινο με την απαγόρευση. Έτσι και μόνο βλέποντας το κόκκινο χρώμα μπορεί να στέλνει ένα σήμα που θα μας αποτρέπει από το να φάμε παραπάνω.

#3: Μύρισε ένα φαγητό που σου αρέσει όταν δοκιμάζεις ένα νέο, υγιεινό συστατικό στη διατροφή σου

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν όλο και περισσότερες καινούριες και άγνωστες τροφές που μας περιμένουν να τις εξερευνήσουμε. Το καλύτερο είναι το γεγονός ότι αυτές οι τροφές είναι γεμάτες με θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας, όπως για παράδειγμα το νέο φρούτο, το cucamelon ή αλλιώς αγγουροπεπόνι.

Αν όμως είσαι λιγάκι διστακτική στο να τις δοκιμάσεις, μπορείς να κάνεις αυτό το μικρό κολπάκι: Όταν θα δοκιμάζεις κάτι για πρώτη φορά, μύρισε μία τροφή που σου αρέσει πολύ. Θα σε κάνει να αγαπήσεις και τη νέα τροφή! Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή μυρίζοντας ένα γνωστό σου φαγητό απομακρύνεις το φόβο για το καινούριο.

#4: Πρότεινε μία βραδιά σούσι στις φίλες σου

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία εξετάστηκε η διάρκεια ζωής των γυναικών σε 21 διαφορετικές χώρες, οι γυναίκες στην Ιαπωνία ζουν περισσότερο. Αυτό μπορεί να οφείλεται κατά πολύ στην υγιεινή διατροφή που ακολουθούν: Τρώνε πολλά λαχανικά, ψάρια και πίνουν πολύ πράσινο τσάι. Όλα αυτά φυσικά είναι πλούσια σε σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Το καλύτερο είναι ότι πλέον δε χρειάζεται να βρεις δικαιολογία για να φας κινέζικο, αφού σου κάνει τόσο καλό!

#5: Φάε κάτι πιο πικάντικο

Σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα του περιοδικού Appetite οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε μικρότερη ποσότητα φαγητού κατά 30% όταν προσθέτουν σε αυτό πιπεριές τσίλι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πιπεριές είναι τόσο πικάντικες που σε κάνουν να θες να απολαύσεις περισσότερο τη γεύση τους με αποτέλεσμα να μειώνεις το ρυθμό με τον οποίο καταναλώνεις την τροφή σου.

#6: Φάε αυγά με κρόκο για πρωινό(όχι μόνο το ασπράδι)

Τα πρωινά που περιέχουν πολλά λιπαρά αλλά λίγους υδατάνθρακες μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά σου σε αντίθεση με αυτά που περιέχουν λίγα λιπαρά και πολλούς υδατάνθρακες, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τα κιλά που έχεις, όπως μας αποκαλύπτει μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα. Και ο λόγος είναι αρκετά ενδιαφέρων.

Ένα πρωινό που περιέχει πολλά λιπαρά και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες μπορεί να ταράξει τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό σου, επειδή οι υδατάνθρακες ?εκτοξεύουν? τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου- άρα πεινάς σύντομα πάλι και μπορεί να ψάχνεις για ανθυγιεινά σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Έτσι, είναι καλύτερο να προσθέσεις κάποια λιπαρά στο πρωινό σου, όπως ο κρόκος του αυγού ή το αβοκάντο.

#7: Πασπάλισε όσες τροφές μπορείς με κανέλα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κανέλα βοηθάει στην μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μας και είναι γεμάτη με πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αφού λοιπόν είναι τόσο εύκολο να βάλεις λίγη κανέλα στο πλιγούρι βρώμης για πρωινό ή στο γιαουρτάκι σου ή στον καφέ σου, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δε θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου ένα βαζάκι με κανέλα και να το χρησιμοποιείς.. χωρίς φειδώ.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: