Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1



Με μία από τις πιο πειστικές εφετινές εμφανίσεις του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 τη Βέροια στην Τούμπα και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Δικέφαλος του Βορρά.


Με τον Τζιόλη να ξεκινά, τελικά, στο πλευρό του Κατσικά στο κέντρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Κίτσιου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καντιμοίρη, αλλά το πλασέ του κόντραρε σε σώματα, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων απέκρουσε ενστικτωδώς γυριστό σουτ του Αθανασιάδη.

Στο 6ο λεπτό ο Γεωργιάδης σέντραρε, όμως, ο Κάμπορα πέφτωντας δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, απέναντι από τον Γλύκο, στην πρώτη φάση που η ομάδα της Ημαθίας έκανε αισθητή την παρουσία της. Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά, στο 7' ο Μακ σε τετ α τετ με τον Καντιμοίρη, πλάσαρε χλιαρά, και δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Βέροιας και στο 8' κεφαλιά του Τζιόλη έφυγε μόλις άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε υψηλό τέμπο και στο 19' έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Ρατς με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Μακ, ο Σλοβάκος σέντραρε παράλληλα, αλλά ούτε ο Κλάους, ούτε ο Σαλπιγγίδης πρόλαβαν πέφτωντας να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 25', πάντως, η υπεροχή του Δικεφάλου απέδωσε καρπούς. Ο Σαλπιγγίδης σέντραρε και ο Μακ με σουτ στην κίνηση "κεραυνοβόλησε" τον Καντιμοίρη, γράφοντας το 1-0.

Ο Μπεν στο 29' με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Γλύκο σε δύσκολη απόκρουση στη γωνία του και στο 37' ο Τζανδάρης χαράμισε μοναδική ευκαιρία. Ο Γκολάσα έβγαλε τον νεαρό μέσο σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, αλλά αυτός κατάφερε να αστοχήσει. Στο 39' ο Κάμπορα προσπάθησε να γίνει απειλητικός με μακρινό σουτ και στο 42' ο Σαλπιγγίδης πήρε τον ρόλο του "εκτελεστή", εκμεταλλευόμενος ασίστ του Μακ, γράφοντας το 2-0. Ο Μπεν στο 43' σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γλύκου, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο πίεσε την Βέροια και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 52', μάλιστα, έφτασε μία ανάσα από το 3-0, αλλά την κεφαλιά του Κατσικά απέκρουσε με υπερένταση ο Καντιμοίρης. Ο Κάτσε, πάντως, στο 57' διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στα πόδια του νεαρού μέσου στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ έγραψε το 3-0.

Ακολούθησε στο 59' απομάκρυνση τους Βέρτζου πάνω στην γραμμή έπειτα από πλασέ του Σαλπιγγίδη και στο 61' ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ μετά από κεφαλιά του Μπαλάφα. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, να σημειωθεί, ότι χειροκρότησαν τον Αρτινό μέσο στην αντικατάστασή του, εκτιμώντας την προσφορά του στον Δικέφαλο.

Ο Παπαδόπουλος στο 68' παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όμως, η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και στο 79' σημείωσε ακόμη ένα τέρμα για... highlight. Ο Ρατς έβγαλε σέντρα πάρε βάλε και ο Αθανασιάδης με μονοκόματο σουτ στην κίνηση ξανασήκωσε την Τούμπα στο πόδι, γράφοντας το 4-0. Στο 82' ο Γκολάσα νικήθηκε από τον Καντιμοίρη σε τετ α τετ και στο 83' ο Μπεν μείωσε στην αντεπίθεση, με κοντινό πλασέ.

MVP
Ο Ρόμπερτ Μακ με την επιστροφή του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ -μετά την απουσία στον αγώνα με την Φιορεντίνα- έδωσε ταχύτητα στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου και ήταν ο κύριος λόγος που οι "ασπρόμαυροι" δημιουργούσαν τελικές προσπάθειες με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Σλοβάκος, εκτός των άλλων, είχε στο ενεργητικό του μία ασίστ και ένα γκολ.

Αδύναμος κρίκος
Λάθος το στήσιμο της Βέροιας από τον Χοσέ Γκρανέρο, ο οποίος ανέβασε την ομάδα του ψηλά, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τον χώρο να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να αναπτύσσεται με ευκολία και σχεδόν σε κάθε επίθεσή του να δημιουργεί ευκαιρίες.

Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σήμερα την πιο πειστική του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι στην δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας. Δεν είναι μόνο το εύρος του σκορ που σκορπά αισιοδοξία, αλλά, κυρίως, το μοντέρνο ποδόσφαιρο που απέδωσε ο Δικέφαλος, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, σφυροκόπημα του ποιοτικού αντιπαλου του και δημιουργία πολλών τελικών προσπαθειών.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Κατσικάς, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε (70' Μαντούρο), Γκολάσα, Τζανδάρης, Μακ, Σαλπιγγίδης (63' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (80' Περέιρα)

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (64' Βάθκεθ), Γεωργιάδης (58' Μπαργκάν), Καλτσάς (67' Κατίδης), Μπεν, Κάμπορα




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: