Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

10 αλήθειες για το γυναικείο στήθος


Ο Οκτώβριος είναι διεθνώς μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.


Όπως έχουμε πολλάκις τονίσει σε παλαιότερα άρθρα μας, το κυριότερο και αποτελεσματικόττερο όπλο στη μάχη αυτή δεν ειναι άλλο από την πρόληψη. 

Αυτοεξέταση & τακτικές εξετάσεις όπως για παράδειγμα η μαστογραφία, είναι απαραίτητες για την διατήρηση της καλής υγείας των μαστών σου! Πάρε τα μέτρα σου και προφύλαξε την καλή σου υγεία! Και με αφορμή την σημερινή ημέρα (1η Οκτωβρίου) συγκεντρώσαμε 10 αλήθειες περί μαστών που ίσως να αγνοείς!

10 αλήθειες για το στήθος κάθε γυναίκας

1. Στήθος με στήθος διαφέρει. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σχήμα και μέγεθος. Το ίδιο και οι θηλές. Κάποιες είναι εισέξουσες άλλες εξέχουσες.

2. Και η θηλαία είναι διαφορετική σε κάθε γυναίκα. Έχει την τάση μάλιστα να σκουραίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

3. Τα στήθη μας αλλάζουν όταν διεγείρονται ενώ ένα ποσοστό γυναικών βιώνει οργασμό μέσω της διέγερσης του στήθους και μόνο! Μάθε περισσότερα εδώ.

4. Η ύπαρξη του στηθόδεσμου χρονολογείται ήδη από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων...

5. Αρκετές γυναίκες θεωρούν τη μαστοραφία επικίνδυνη. Μάθε γιατί κάνουν λάθος κάνοντας κλικ εδώ.

6. Κατά μέσο όρο η μέση δυτική γυναίκα έχει εννέα σουτιέν.

7. Το πιο κοινό μέγεθος στηθόδεσμου και πρώτο σε πωλήσεις είναι το cup B.

8. Το 80% των γυναικών φορούν λάθος μέγεθος σουτιέν. 

9. Το παράξενο της φύσης: Ο ένας μαστός συνήθως είναι μεγαλύτερος από τον άλλο.

10. Πολλές γυναίκες δε γνωρίζουν πώς γίνεται η αυτοεξέταση. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτές μάθε τώρα. Αυτοεξέταση: Πώς θα την κάνεις βήμα - βήμα

- Στο μπάνιο: Σήκωσε ψηλά το δεξί σας χέρι και με το αριστερό ψηλάφισε το στήθος και τη μασχάλη πάντα με κυκλικές κινήσεις. Πίεσε ελαφρώς τη θηλή και έλεγξε αν βγάζει υγρό. Eπανάλαβε στο άλλο στήθος.

- Στον καθρέφτη: Tοποθέτησε τα χέρια στα πλευρά και έλεγξε το στήθος για τυχόν διαφορά στο χρώμα, το μέγεθος ή για ραβδώσεις στην επιδερμίδα. Eπανάλαβε τοποθετώντας τα χέρια σας πρώτα στους γοφούς πιέζοντας ώμους και αγκώνες, για να ενεργοποιηθούν οι μύες του στήθους. Συνέχισε βάζοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι.

- Στο κρεβάτι: Ξάπλωσε τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τον δεξί σου ώμο και το δεξί σου χέρι πίσω από το κεφάλι. Eξέτασε το στήθος και τη μασχάλη με κυκλικές κινήσεις. Πίεσε τη θηλή μήπως βγάλει υγρό. Eπανάλαβε στο άλλο στήθος.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: