Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Πλατανιάς - Ξάνθη 1-0


Ο νέος Ρασβάν Λουτσέσκου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης, αλλά ο... παλιός Ναζλίδης άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Σούπερ Λιγκ και χάρισε τη νίκη (1-0) στον Πλατανιά! Δοκάρι ο Κλέιτον στο τέλος.


Πολύ μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής ο Πλατανιάς στην έδρα του απέναντι στην Ξάνθη στο ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο των Ακριτών. Ο Ναζλίδης έδωσε την λύση για τους Χανιώτες με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Έτσι πήραν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη και έφτασαν τους 6 πόντους. Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο Α' μέρος αλλά όχι στο Β', είχε δοκάρι και φάσεις για γκολ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία...

Πως ξεκίνησαν

Για τον Πλατανιά κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ολιμπά. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Μπανανά και Δημήτρης. Στον άξονα οι Μαχαμάτ και Τετέ, επιτελικός ο Μενδρινός, στα δύο άκρα οι Μιλούνοβιτς και Γκόμες και κορυφή ο Τόρες. Και από το 4-2-3-1 του Πλατανιά περνάμε στο 4-3-3 της Ξάνθης. Ο Ζαρόπουλος ήταν βασικός κίπερ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιζαν οι Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας και Γουάλας. Στο κέντρο ήταν οι Βασιλακάκης, Ομπόντο και Κλέιτον και επιθετική τριάδα οι Λουσέρο, Σολτάνι και Καπετάνος.

Καλύτερη η Ξάνθη, τα... άχαστα ο Σολτάνι!

Οι φιλοξενούμενοι Ακρίτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, πατώντας καλύτερα από ένα σημείο και έπειτα σε σχέση με τον Πλατανιά. Η Ξάνθη είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Δύο εξ αυτών κλασικές. Ωστόσο εντοπίστηκε πως είχε πρόβλημα στα τελειώματά της. Ο Σολτάνι μάλιστα σε δύο φάσεις έχασε τα... άχαστα. Στο 21' όταν από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ και στο 25'. Στην δεύτερη εκ των δύο φάσεων ο Σολτάνι βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από εξαιρετική μπαλιά του Καπετάνου. Αν και είχε βγει τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ έστειλε την μπάλα έξω. Στο 36' ένα σουτ-βολίδα από τον Κλέιτον έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 41' έπειτα από πολύ καλή μπαλιά του Κλέιτον στον Καπετάνο (που δεν την κατάλαβε όμως) ο φορ της Ξάνθης δεν κατάφερε να βγάλει τελική. Κοντρόλαρε λάθος την μπάλα και την έβγαλε άουτ. Το πρώτο μέρος έκλεισε έτσι στο 0-0.

Πιο δυνατά και με κλασική ευκαιρία ο Πλατανιάς

Οι Χανιώτες μην έχοντας άλλες επιλογές και παίζοντας εντός έδρας θέλησαν να κάνουν την επιθετική διαφορά στο Β' μέρος. Στο 49' μετά από κόρνερ ο Κουλιμπαλί έκανε την προβολή που έδιωξε ευρισκόμενος μπροστά στο δοκάρι ο Μπαξεβανίδης. Το πρέσινγκ του Πλατανιά συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να έχουν πιο καλό πρόσωπο στο Β' μέρος σε σχέση με το Α', ωστόσο να μην μπορούν να γίνουν όσο επικίνδυνοι χρειάζεται.

Ναζλιγκόλ και 1-0!

Ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα, προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 70' έπειτα από πολύ καλή προσωπική ενέργεια πέρασε τρεις παίκτες για να ανατραπεί από τον Καρυπίδη. Ένα λεπτό μετά ο Ναζλίδης έκανε το 1-0 ευστοχώντας από τα 11 βήματα. Συνολικά στην επανάληψη οι Χανιώτες ήταν ανώτεροι και απέδειξαν πως άξιζαν τη νίκη. Προς το τέλος του ματς η Ξάνθη πίεσε για το 1-1 και ενώ είχε και καλή φάση με τον Παπαστεριανό.

Δοκάρι και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Ξάνθη πίεσε για ένα γκολ. Είχε δοκάρι με τον Ράνο στο 89' και άλλες φάσεις για να σκοράρει. Όμως ο Πλατανιάς κράτησε το μηδέν στην εστία του. Έτσι πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη που δίνει... ανάσες σε όλους και πίστωση χρόνου σε προπονητή και παίκτες και κοιτάζει με πιο μεγάλη αισιοδοξία την συνέχεια.

MAN OF THE MATCH: Ο Ναζλίδης. Μπήκε ως αλλαγή επηρεάζοντας την ροή του αγώνα. Κέρδισε πέναλτι με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σκόραρε. Δικαίως ο MVP του αγώνα. Ο... Ναζλιγκόλ αποδεικνύει την αξία του και την προσφορά του και φέτος, προερχόμενος από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού το οποίο φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του για τα καλά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Πλατανιά δέσποσαν πιο πολύ οι Ολιμπά, Αγκιλέρα και Δημήτρης. Οι Ακρίτες είχαν σε αρκετά καλή μέρα τους Ζαρόπουλο, Κλέιτον και Βασιλακάκη. Θετικό πρόσημο και για τον Μπαξεβανίδη. Ιδιαίτερα καλό ματς από τον αρχηγό της Ξάνθης με πολλά τρεξίματα, ουκ ολίγες κερδισμένες μονομαχίες και συμβολή τόσο δημιουργικά και επιθετικά όσο και αμυντικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο άξονας του Πλατανιά και ο Μιλούνοβιτς. Οι Χανιώτες είχαν αρκετά προβλήματα στο κέντρο τους ενώ και ο Σέρβος έκανε αρκετά λάθη και δεν βοήθησε μεσοεπιθετικά. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν από την Ξάνθη και ο Καρυπίδης με το πέναλτι που έκανε αλλά και ο Σολτάνι με τις χαμένες ευκαιρίες.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Καρυπίδης με το πέναλτι που υπέπεσε πάνω στον Ναζλίδη. Από κοντά και ο Σολτάνι ως μοιραίος παίκτης με τις ευκαιρίες που απώλεσε.

Ο ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μήτσιος με τους βοηθούς του έχουν κάνει ένα σχετικά καλό παιχνίδι. Παράπονα υπάρχουν από τον Πλατανιά για υποδείξεις για οφσάιντ σε φάσεις και από την Ξάνθη για τον πειθαρχικό έλεγχο και τα φάουλ. Η απόφαση για το πέναλτι που δίνεται είανι σωστή ενώ δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: