Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

To ρύζι βοηθά στον ύπνο



Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τα βράδια, τότε ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να… φάτε κάτι διαφορετικό!


Ερευνητές ανακάλυψαν, ότι όσοι καταναλώνουν αρκετό ρύζι μπορούν να πέσουν σε… ύπνο βαθύ, κάτι που όμως δεν ισχύει και για εκείνους που δείχνουν προτίμηση στα μακαρόνια ή τα νούντλς.

Οι ερευνητές από την Ιαπωνία βρήκαν ακόμη, ότι η κατανάλωση προϊόντων άρτου, όπως το άσπρο ψωμί, οι κρέπες και η πίτσα, δεν επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου.

Αναφέρουν ότι οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη –όπως το ρύζι- σχετίζονται με την καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Οι τροφές αυτές απελευθερώνουν ζάχαρη στο αίμα πιο γρήγορα, με αποτέλεσα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να ανεβαίνουν απότομα και να διαρκούν περισσότερη ώρα. Από την άλλη, τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, συνήθως προκαλούν μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα, η οποία δεν διαρκεί τόσο πολύ.

Μια δίαιτα με τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, λόγω της επίδρασης της τρυπτοφάνης, ένα αμινοξύ γνωστό για τις χαλαρωτικές επιδράσεις του και τη σύνδεσή του με την «ορμόνη του ύπνου», μελατονίνη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα 1.848 εργατών σε εργοστάσια (1.164 άντρες και 684 γυναίκες), αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ενώ τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο PLOS ONE.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: