Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

PATRICK DEMARCHELIER : ο κυνηγός του ωραίου



Οι Νicole Kidman, Leonardo di Caprio, πριγκίπισσα Νταϊάνα, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Uma Thurman, YSL είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα δει κανείς ξεφυλλίζοντας το portfolio του μεγάλου Γάλλου φωτογράφου.


«Η ομορφιά βρίσκεται παντού. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τα μάτια σου», λέει ο μεγάλος Γάλλος φωτογράφος. Είναι προφανές ότι ο Demarchelier έχει τα δικά του διαρκώς ανοιχτά. Και βρίσκει το ωραίο παντού –από το κορμί της Cindy Crawford έως το βλέμμα ενός λιονταριού, από το σώμα ενός πολεμιστή Μασάι έως την κορμοστασιά ενός γατόπαρδου στην Τανζανία.

Γεννήθηκε στη Χάβρη το 1943. Στα 17 του τράβηξε τις πρώτες του φωτογραφίες με μια κάμερα που του χάρισε ένας θείος του. Δεν σπούδασε φωτογραφία. «Τα περισσότερα τα έμαθα τραβώντας φωτογραφίες. 

Εχω κάνει πολλά λάθη, αλλά από τα λάθη μαθαίνει κανείς. Ο φωτογράφος είναι σαν τον αθλητή. Πρέπει να κάνει εξάσκηση κάθε μέρα». 

Στο Παρίσι της δεκαετίας του '60 ο Demarchelier διαμόρφωσε το στυλ του –φωτογραφία μόδας που διακρίνεται από τον αυθορμητισμό του στιγμιότυπου– και μαζί με μια ομάδα νεαρών φωτογράφων αποτέλεσαν αυτό που ονομάστηκε Paris Mob ή Paris Mafia. 

Το 1975 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου καθιερώθηκε τόσο στη φωτογραφία μόδας όσο και στα πορτρέτα. Στο τριώροφο στούντιό του στο Τσέλσι τραβήχτηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του. Οι Calvin Klein, Ralph Lauren, Chanel, Celine, Estée Lauder είναι μερικοί από τους πελάτες του. Οι Richard Avedon, Helmut Newton, Irving Penn οι μεγάλοι δάσκαλοί του. «Εχουν παρουσιάσει φωτογραφίες που θα ήθελα να είχαν την υπογραφή μου», αναφέρει.

Λατρεύει τα φωτεινά locations, τη θάλασσα και το νερό και στα σχεδόν πάντα ασπρόμαυρα πορτρέτα του o θεατής έχει την αίσθηση ότι κοιτάζει μέσα από έναν φωταγωγό την ψυχή του προσώπου.

Ο Demarchelier παίζει με τη φόρμα και τις γραμμές του γυμνού σώματος αλλά και με το φως –κάτι που μπορεί κανείς να θαυμάσει στα Pool Nudes, φωτογραφίες γυμνών γυναικείων σωμάτων μέσα στο νερό. 

Στα ασπρόμαυρα πορτρέτα του o θεατής έχει την αίσθηση ότι κοιτάζει μέσα από έναν φωταγωγό την ψυχή του προσώπου. Λατρεύει τα φωτεινά locations, τη θάλασσα και το νερό. Φωτογραφίζει με την ίδια ευαισθησία media stars, βουδιστές μοναχούς, παλαιστές σούμο και καμηλοπαρδάλεις. Και, φυσικά, είναι ο φωτογράφος που ανέδειξε μοντέλα όπως η Christy Turlington και η Linda Evangelista σε super models.


Ανω: Αlessandra Ambrosio, Izabel Goulart, Miranda Kerr, Adriana Lima, Karolina Kurkova και Selita Ebanks για το Vanity Fair.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: