Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μία Ελληνίδα στο G(irls)20 Summit



Γεννήθηκε στη Γεωργία, μεγάλωσε στην Ελλάδα και εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο G(irls)20 Summit που έγινε στην Αυστραλία. Το G(irls)20 είναι μία ετήσια σύνοδος στο πρότυπο του G20 που κινητοποιεί νεαρές γυναίκες σε διεθνές επίπεδο με σκοπό να καλλιεργήσει μια νέα γενιά γυναικών- ηγετών.


Και επειδή φέτος η σύνοδος του G20 θα γίνει στην Αυστραλία, η G(irls)20- συμμετείχαν συνολικά 22 κορίτσια που εκπροσωπούσαν τις χώρες μέλη της ΕΕ- έγινε επίσης στο Σίδνεϊ και την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσώπησε η εικοσάχρονη Άννα-Λάλι Τσιλίδου.

Η Άννα-Λάλι Τσιλίδου, μαζί με τα άλλα κορίτσια, μετά από συνέδρια και εργαστήρια επτά ημερών, ετοίμασαν μία έκθεση με προτάσεις για τις γυναίκες την οποία έδωσαν στον Αυστραλό πρωθυπουργό για να τις φέρει προς συζήτηση μεταξύ των 20 ισχυρότερων ηγετών του πλανήτη.

Πρόκειται για μεγάλη διάκριση, που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ληφθεί υπόψη ότι η ίδια γεννήθηκε στη Γεωργία.

Σε συνέντευξή της στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, η Άννα-Λάλι Τσιλίδου μίλησε με αισιοδοξία για το μέλλον, «αρκεί οι νέοι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, χωρίς δικαιολογίες».

«Είμαι υπερήφανη που μια Ελληνίδα εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί στέλνει το μήνυμα πως υπάρχει και η Ελλάδα των ικανών νέων που προσπαθούν, τα καταφέρνουν, δεν είναι τεμπέληδες και δεν γκρινιάζουν» είπε.

Μίλησε για τη διατήρηση της ελληνικότητας στην Τιφλίδα αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση που είχε η οικογένειά της στην Ελλάδα.

«Ο βιολογικός μου πατέρας σκοτώθηκε σε τροχαίο προτού γεννηθώ και η μητέρα μου με τον δεύτερο άντρα της -τον οποίο νιώθω πατέρα μου- με μεγάλωσε, με πολλή συζήτηση. Ούτε μία φορά δεν αισθάνθηκα ότι κάτι μου επιβλήθηκε. Αλλά η μόρφωση ήταν οικογενειακή αξία και εκεί πήγαιναν όλα τα λεφτά. Σκεφτείτε ότι η μητέρα μου με προτροπή του πατέρα μου, ο οποίος είναι σήμερα συνταξιούχος λοστρόμος, τελείωσε το Μαθηματικό στην Ελλάδα και διδάσκει ακόμα».

Λυπάται που πολλοί νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα:

«Η Ελλάδα έχει επενδύσει πολλά σε μένα. Ακόμα περισσότερα, η οικογένειά μου με τα πενιχρά οικονομικά της. Αν φύγω τώρα και πάω στο εξωτερικό θα με εκμεταλλευθεί μια άλλη χώρα που δεν έχει επενδύσει τίποτα. Τιμώ τη μικρή μειοψηφία των ικανών που επιλέγουν να μείνουν στην Ελλάδα και να την αλλάξουν προς το καλύτερο» λέει.

Καλά λόγια λέει και για το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας όπου φοιτά.

«Είναι πολύ καλό ίδρυμα. Μικρό και αποτελεσματικό» σημειώνει και καλεί τους νέους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους:

«Ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις κυνηγήσουμε εμείς. Να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Να παλέψουμε και να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη ή σε άλλους να το (σ.σ. το μέλλον) καθορίσουν για μας» σημειώνει.

Η Άννα-Λάλι Τσιλίδου μετακόμισε με τη μητέρα της από την Τιφλίδα στην Αλεξανδρούπολη σε ηλικία τεσσάρων ετών, προσαρμόστηκε στη νέα πατρίδα της και ξεχώρισε από νωρίς στο σχολείο.

Πήρε το απολυτήριο λυκείου με 19,4 (το 2009, διακρίθηκε και στους πανελλήνιους αγώνες επιχειρηματολογίας) και μπήκε έκτη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στα τέσσερα πρώτα εξάμηνα ως φοιτήτρια, πρόλαβε να συνδιοργανώσει το πρώτο πανεπιστημιακό TEDx στη βόρεια Ελλάδα, να λάβει τιμητική διάκριση στον 19ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Economia, να κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό του EBEA το 2014 και να συμμετάσχει σε δύο ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Δανία και τη Βιέννη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: