Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυρτή άκρη της οθόνης του Galaxy Note Edge αλλάζει την εικόνα των smartphones



Είναι μια συσκευή που όλοι θέλουν να δουν από κοντά, μια συσκευή που διαφέρει από όλες τις άλλες, αν και δεν ανατρέπει τη γνωστή σχεδιαστική νόρμα των «έξυπνων φορητών συσκευών


Οι κυρτές οθόνες είναι μια τεχνολογική εξέλιξη που τα τελευταία χρόνια αναζητά πρακτικό λόγο εφαρμογής σε συσκευές όπως τα smartphones, οι τηλεοράσεις και πολύ πρόσφατα τα διάφορα «έξυπνα» αξεσουάρ που φοριούνται –wearables. Στην περίπτωση του Galaxy Note Edge της Samsung, είναι η πρώτη φορά που μια κυρτή οθόνη προσδίδει πόντους εργονομίας και φαίνεται να έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, πέρα από το επίπεδο του εντυπωσιασμού.

Αυτό εξάλλου, το κατάφερε ήδη η Samsung στο Βερολίνο, «με γκολ από τα αποδυτήρια» της φετινής IFA. Τη φορά αυτή η κορεατική εταιρεία παρουσίασε μια συσκευή που όλοι θέλουν να δουν από κοντά, μια συσκευή που διαφέρει (επιτέλους) από τις άλλες, ένα smartphone που δεν ανατρέπει μεν τη σχεδιαστική νόρμα (form factor) των «έξυπνων φορητών συσκευών, βάζει όμως νέα δεδομένα (και κάποια εύλογα ερωτήματα) στο τραπέζι.


H κυρτή πλευρά της οθόνης του Galaxy Note Edge λειτουργεί ανεξάρτητα και συμπληρωματικά, προσφέροντας ουσιαστικά μια στήλη όπου απεικονίζονται διάφορες άμεσα προσβάσιμες λειτουργίες, εικονίδια μικροεφαρμογών και πληροφορίες. Για παράδειγμα, στην περίπτωση προβολής ενός βίντεο, τα εικονίδια ελέγχους της ροής τους περιεχομένου εμφανίζονται εκεί, αφήνοντας ελεύθερη την κύρια επιφάνεια θέασης.


Σύμφωνα με τη Samsung, το κυρτό τμήμα στο ένα άκρο της οθόνης (από όπου πήρε και το όνομά του το αδερφάκι του νέου Note) έχει δύο κύρια πλεονεκτήματα. Πρώτον, μπορεί να παρέχει άμεσα ορατές πληροφορίες που να αφορούν σε ειδοποιήσεις και τίτλους ειδήσεων, ενώ η υπόλοιπη οθόνη του τηλεφώνου είναι απενεργοποιημένη. Δεύτερον, κάνει πιο βολική τη χρήση διάφορων εφαρμογών, δεδομένου ότι αυτό το συμπληρωματικό sidebar αλλάζει επιλογές, ανάλογα με το ποια εφαρμογή είναι στο προσκήνιο –όπως στην περίπτωση αναπαραγωγής βίντεο.


Κατά τα άλλα το Note Edge μοιράζεται πολλά βασικά χαρακτηριστικά με το νέο Note (4), το οποίο παρουσιάστηκε επίσης στο πλαίσιο της IFA. Το Galaxy Note 4 έχει συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο:

-Υψηλότερη ανάλυσης και πυκνότητας (2560x1440p - 515ppi) Quad HD οθόνη 5,7 ιντσών.

-Βελτιωμένο σε λειτουργικότητα και ευαισθησία S Pen stylus –το οποίο οι λάτρεις των επώνυμων αξεσουάρ θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν και με τη σχεδιαστική υπογραφή της Montblanc.


-Αναβαθμισμένες κάμερες, με 16αρι αισθητήρα και προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης της εικόνας η βασική και 3,7 Mpixels η βοηθητική, με λειτουργίες που κάνουν ευκολότερη τη λήψη ακόμα και πανοραμικών selfies.

–Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και ταχύτερους χρόνους φόρτισης, φτάνοντας το 50% της μπαταρίας μέσα σε μόλις 30 λεπτά, καθώς μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται θεωρητικά κάτι λιγότερο από μια ώρα.

-Τρία μικρόφωνα, που καταγράφουν ήχους από οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, απομονώνοντας αυτούς του περιβάλλοντος.

Ακόμα, είναι το πρώτο smartphone που ενσωματώνει αισθητήρα μέτρησης της ηλιακής ακτινοβολίας, μέσω του οποίου μπορούν να προειδοποιούνται οι χρήστες για την παρατεταμένη έκθεση τους στον ήλιο, ως κομμάτι των λειτουργιών της πλατφόρμας S Health.

To Galaxy Note 4 αναμένεται και στην ελληνική αγορά μέσα στον Οκτώβριο, με τιμή κοντά στα 800 ευρώ, ενώ το Note Edge ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως, στις οποίες πιθανότατα δεν θα συμπεριλαμβάνεται άμεσα η ελληνική.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: