Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινοπωρινή «καταιγίδα» email για τους οφειλέτες σε εφορία και ταμεία



Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιούνται δεκάδες φορολογούμενοι που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους στις ΔΥΟ και τα ασφαλιστικά ταμεία να επιδείξουν συνέπεια μέχρι τέλος του μήνα ειδάλλως θα ενεργοποιηθούν οι κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών και συντάξεων.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, περίπου 180.000 φορολογούμενοι, από τους συνολικά 2,3 εκατ. που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, έλαβαν email στο οποίο γίνεται υπενθύμιση για το χρέος, το οποίο και θα πρέπει να διευθετήσουν μέσα σε 15 ημέρες.

Οι πρώτες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις στάλθηκαν στους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν στο τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Τώρα καλούνται, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, να καταβάλουν δύο δόσεις, την πρώτη που θα έχει επιβαρυνθεί κατά 0,73% και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει δύο μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Ταυτόχρονα με τα πρόστιμα θα ενεργοποιηθούν και οι διατάξεις που προβλέπουν ακόμη και κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων ή ενοικίων.

Ανάλογη διαδικασία με αποστολή ειδοποιητηρίων έχει ξεκινήσει και από τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία οι απλήρωτες εισφορές έχουν ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

Έχουν ήδη σταλεί 100.000 email με τα οποία οι ασφαλισμένοι ειδοποιούνται πως πρέπει άμεσα να προβούν σε ρύθμιση και τακτοποίηση των οφειλών τους, διαφορετικά, έρχονται κατασχέσεις. Τα ειδοποιητήρια αποστέλλονται σταδιακά σε όσους έχουν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. Από τους 1 εκατ. ασφαλισμένους, οι 370.000 έχουν μεγάλα χρέη.

Επίσης θα μπλοκάρονται ακόμη και οι διαδικασίες συνταξιοδότησης για όσους χρωστούν πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: