Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο κινδυνεύουμε από τις ηλεκτρονικές συσκευές μας;



Καλό είναι να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια, έτσι ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε την υγεία μας από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στον άνθρωπο.


Αν μπορούσαμε να δούμε την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι διάφορες συσκευές που βρίσκονται γύρω μας, σίγουρα θα αισθανόμαστε φόβο και έκπληξη. Μοιάζει λίγο με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεχόμαστε μια αρκετά μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ρύπανση καθημερινά.

Προσπαθούμε γενικά να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή ζωή, να τρώμε πιο σωστά, να ανακυκλώνουμε, να σεβόμαστε το περιβάλλον. 

Μας περιτριγυρίζουν όμως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, wi-fi συνδέσεις και όλα αυτά, γενικά δεν φαίνεται να μας απασχολούν ιδιαίτερα ούτε να μας προβληματίζουν για ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία μας. Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι οι διεθνείς έρευνες και τα επιστημονικά συμπεράσματα μέχρις στιγμής, δεν έχουν ολοκληρωμένες απαντήσεις για τους κινδύνους των παραπάνω συσκευών, αλλά και οι επιστήμονες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα μεταξύ τους και οι απόψεις διίστανται.

Καλό είναι λοιπόν, να προσπαθήσουμε ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα και τις οδηγίες των ερευνητών, να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με ασφάλεια, έτσι ώστε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε την υγεία μας, από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία στον άνθρωπο.

Πολλοί επιστήμονες έχουν ήδη προειδοποιήσει για τις αρνητικές επιδράσεις των κινητών τηλεφώνων στον οργανισμό μας, όπως διαταραχές του ύπνου, αίσθημα κούρασης, αλλεργίες, ίσως και κάποιες κακοήθειες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ήδη την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων καρκινογόνα.

Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατευθούμε από τις βλαβερές συνέπειες των συσκευών γύρω μας, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη χρήση τους:

Κινητά τηλέφωνα. Στέλνουν και λαμβάνουν ακτινοβολία προς και από την κοντινότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας – ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειστή.

Προσπαθήστε να μην κρατάτε το κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο αυτί σας, μιλήστε σε ανοιχτή ακρόαση ή χρησιμοποιήστε handsfree. Τα παιδιά θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν από κινητά τηλέφωνα, όσο αυτό είναι εφικτό και δεν είναι απαραίτητο. Επίσης κρατείστε τα κινητά τηλέφωνα μακριά από ζωτικά όργανα του σώματός σας.

Σύνδεση wi-fi. Υπάρχει πλέον παντού γύρω μας, στο σπίτι και στη δουλειά. Η ακτινοβολία της είναι χαμηλότερη από εκείνης του κινητού τηλεφώνου, ωστόσο δεν παύει να εκπέμπει ακόμα και όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι. 

Θυμηθείτε να απενεργοποιείτε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας όταν κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε και καλό είναι να μην κάθεστε πολλές ώρες κοντά στο router, τοποθετώντας το σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το χώρο που χαλαρώνετε και ζείτε μέσα στο σπίτι σας.

Οι ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές. Είναι σίγουρα πιο βολικές, μιλάς και κινείσαι ταυτόχρονα, μπορείς να βρίσκεσαι σε όποιο χώρο του σπιτιού σου αρέσει, αλλά και τα ακουστικά και οι βάσεις των ασύρματων τηλεφώνων, εκπέμπουν ακτινοβολία. 

Πιο ασθενή από αυτήν του κινητού τηλεφώνου, αλλά παρόμοια. Η βάση εκπέμπει συνεχώς ακτινοβολία, το ακουστικό μόνο όταν το χρησιμοποιούμε. Καλύτερα να μη βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού η βάση του και να αποφεύγετε την πολύωρη συνομιλία με την ασύρματη συσκευή σας, προτιμώντας για περισσότερη ώρα μια άλλη, ενσύρματη.

Ο φορητός υπολογιστής. Μην κρατάτε το φορητό σας υπολογιστή πάνω στην περιοχή της λεκάνης, όπου βρίσκονται τα γεννητικά όργανα και γενικά πάνω στο σώμα σας, ιδιαίτερα εάν είστε συνδεδεμένοι στο wi-fi.

Μικροσυσκευές του σπιτιού

Η τηλεόραση. Και οι τηλεοράσεις εκπέμπουν ακτινοβολία. Γύρω τους δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα καλά νέα όμως είναι, ότι οι τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας εκπέμπουν πολύ χαμηλή ακτινοβολία, με ανύπαρκτο σχεδόν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων. Μας βοηθούν πολύ στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερα τις ώρες που βιαζόμαστε, ξεπαγώνουν, ζεσταίνουν, μαγειρεύουν πολύ γρήγορα. Παράγουν όμως ραδιοκύματα, τα οποία βέβαια περιορίζονται μέσα στο φούρνο. Για αυτό απομακρυνθείτε από το φούρνο όταν λειτουργεί, στο μισό μέτρο περίπου και μη χρησιμοποιείτε χαλασμένους φούρνους, με σπασμένη πόρτα ή τζάμι. Εάν σας είναι απαραίτητος, αντικαταστήστε τον άμεσα.

Η ενδοεπικοινωνία. Μια μεγάλη εξυπηρέτηση για τους γονείς, ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού από αυτό του μωρού τους και να το παρακολουθούν ταυτόχρονα. Οι συσκευές αυτές συνήθως τοποθετούνται από τους γονείς μέσα στο κρεβατάκι του μωρού ή πολύ κοντά του, για να έχουν καλύτερο έλεγχο των κινήσεών του. Αυτές οι συσκευές όμως εκπέμπουν επίσης ακτινοβολία, χαμηλή μεν, αλλά όλοι γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητα είναι τα βρέφη σε κάθε είδους ακτινοβολία, δεδομένου ότι βρίσκονται σε γρήγορα ανάπτυξη. Απομακρύνετε αυτές τις συσκευές σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, από το σημείο που βρίσκεται το μωρό σας.

Η ηλεκτρική κουζίνα, ο απορροφητήρας, το σεσουάρ για τα μαλλιά, εκπέμπουν και αυτά μικρής ποσότητας ακτινοβολία, από την οποία μπορούμε να προστατευθούμε όταν βρισκόμαστε σε κάποια απόσταση από αυτές, την ώρα που είναι σε λειτουργία.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να προστατευθούμε από την ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινά, αρκεί να φροντίζουμε να μην είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε αυτήν, να κρατάμε τις σωστές αποστάσεις από τις συσκευές και να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας όπου μπορούμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα και την εύκολη ζωή που μας προσφέρει η τεχνολογία, χωρίς να έχουμε δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: