Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα



Νύχτα σκοτεινή, μαύρη, πίσσα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, καλλιτέχνης από εργατική οικογένεια του Πειραιά, πέφτει νεκρός από το το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Ένας νέος άνθρωπος νεκρός, χωρίς απολύτως κανέναν λόγο. Μία χώρα παγωμένη.


Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα θα μπορούσε να είχε προεξοφληθεί. Δεν γνωρίζαμε το θύμα. Υπήρχαν όμως βάσιμες υποψίες ότι θα υπάρξει. Δυστυχώς, ήταν ο νεαρός χιπχόπερ από την Αμφιάλη. Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Δυστυχώς ήταν αυτός.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένας 45χρονος από τη Νίκαια, σηκώνει το μαχαίρι και αφαιρεί τη ζωή από έναν άνθρωπο που ούτε καν γνώριζε ποιος είναι. Ο Ρουπακιάς είναι χρυσαυγίτης, ανήκει σε τάγμα εφόδου. Και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος ως μέλος της Χρυσής Αυγής που έσπευσε να βοηθήσει στους τραμπουκισμούς των συναγωνιστών του.

Το έγκλημα είχε ομολογουμένως προεξοφληθεί. Μέχρι το σημείο μηδέν, τη δολοφονία Φύσσα, η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής στους δρόμους είχε υπερβεί κάθε όριο νομιμότητας και συνέχιζε ανενόχλητη από (ουσιώδεις) αστυνομικές παρεμβάσεις. Οι χρυσαυγίτες, βλέποντας και τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος να ανεβαίνουν, ένιωθαν άτρωτοι. Και έφτιαχναν στρατούς δρόμων με τη συμμετοχή -κυρίως- νέων ανθρώπων από υποβαθμισμένες περιοχές.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ομάδα χρυσαυγιτών εκτελεί δολοφονική επίθεση εναντίον αφισοκολλητών της ΚΝΕ στο Πέραμα. Από θαύμα δεν υπήρξε νεκρός. Η ηγεσία της Χ.Α. ως συνήθως αρνείται τα πάντα. Όπως, εξάλλου, αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Ρουπακιά. Μέχρι να αποδειχθεί ότι ο δολοφόνος ήταν ο νούμερο 2 του Πυρήνα Νίκαιας και με φωτογραφίες σε δράσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης (συμμετείχε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση στο Μελιγαλά όπου χρυσαυγίτες πραγματοποίησαν επεισόδια), αλλά και με κορυφαία στελέχη και βουλευτές.

Ο Παύλος Φύσσας ήταν "το ατύχημα" που άπαντες θεωρούσαν δεδομένο ότι έρχεται. Οι χρυσαυγίτες είχαν εγκληματίσει κατ' επανάληψη με επιθέσεις εναντίον μεταναστών- πάντα στο σκοτάδι, ενίοτε και μέρα μεσημέρι, όπως στα πογκρόμ μετά τη δολοφονία Κανταρή στην Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Τώρα μαχαίρι χρυσαυγίτη είχε δολοφονήσει Έλληνα. Και αυτό ήταν που τάραξε τους περισσότερους.

Ο θάνατος του νεαρού Πειραιώτη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, μεγάλο μέρος της οποίας σήμερα είναι προφυλακισμένο με την κατηγορία της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση, που μέχρι το σημείο εκείνο είχε σχετικά ήπια στάση απέναντι στη Χ.Α., με τον Π. Μπαλτάκο να εφαρμόζει τακτική υπόγειας προσέγγισης, κινήθηκε επιθετικά. Ο Ν. Δένδιας έστειλε στη Δικαιοσύνη φάκελλο με 33 υποθέσεις και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα, το πανελλήνιο παρακολουθούσε το άνευ προηγουμένου επεισόδιο, να συλλαμβάνεται και να οδηγείται σιδηροδέσμια στη Δικαιοσύνη η ηγετική ομάδα της Χ.Α., καθώς και μεσαία στελέχη με ύποπτη δράση.

Παρά την προφυλάκιση των χρυσαυγιτών και παρά τη δολοφονία Φύσσα, η Χ.Α. βρέθηκε στην τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, ενώ και δημοσκοπικά κρατάει τις δυνάμεις της.

Η δολοφονία

http://admin.nooz.gr/Uploads/sfsfpp1.jpg

Το βράδυ της 17ης του 2013, ο Παύλος Φύσσας βγήκε συνοδευόμενος από τη σύντροφό του και φίλους του, παρακολούθησε την αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό, σε αγώνα του Champions League, στην καφετέρια Κοράλι στο Κερατσίνι.

Στο ίδιο μέρος βρίσκονται χρυσαυγίτες που στοχοποιούν τον Φύσσα. Μετά το τέλος του αγώνα στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί με ρόπαλα περίπου 50 άτομα, ενημερωμένα από τους χρυσαυγίτες της καφετέριας. Μαζί και ο Ρουπακιάς, ο οποίος έχει σπεύσει με αυτοκίνητο μαζί με άλλον ένα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις 23:57:42 δέχεται κλήση με την πληροφορία ότι στη συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Παναγή Τσαλδάρη έχουν συγκεντρωθεί με επικίνδυνες διαθέσεις ροπαλοφόροι χρυσαυγίτες.

Στις 23:59:19, ανατέθηκε σε μια ομάδα 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οι αστυνόμοι μετέβησαν στην καφετέρια Κοράλι, όπου απέξω βρισκόταν πλήθος 30 ατόμων, κάποια από τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Εκεί βρίσκεται στο έδαφος αιμόφυρτος ο Π. Φύσσας, έχοντας δεχθεί τη μαχαιριά του Ρουπακία. Ο 34χρονος ψυχορραγεί, αλλά επιδεικνύει στους αστυνομικούς τον δολοφόνο του. Νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ συλλαμβάνει τον Ρουπακιά και εντοπίζει το φονικό όργανο.

Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Ρουπακιάς μετά τη δολοφονία, πρόλαβε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Γιώργο Πατέλλη, πυρηνάρχη της Τ.Ο Νικαίας, ο οποίος στην συνέχεια επικοινώνησε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.


Ποιος ήταν ο Π. Φύσσας

http://admin.nooz.gr/Uploads/fussas189142.jpg

Ο Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό όνομα Killah P), γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979 και ήταν καλλιτέχνης της ραπ.

Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε αφιερωθεί στη μουσική.

Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα.

Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε σύμφωνα με τον ίδιο "Killah Past - Δολοφόνος του παρελθόντος".

Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια), μαζί με τον οποίο δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση», και τον Λόγο Απειλή.

Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση. Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε θυμωμένος πως ο γιος του δεν ανήκε ποτέ πουθενά πολιτικά, καταγγέλλοντας την πολιτική του εκμετάλλευση.

Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, υιοθετώντας αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων, αποφάσισε να μετονομαστεί η Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα.

Ενας χρόνος μετά: Εκδηλώσεις

http://admin.nooz.gr/Uploads/fussas610131.jpg

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας Φύσσα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου δολοφονίας στο σημείο όπου έπεσε αιμόφυρτος (Π. Τσαλδάρη 60) στο Κερατσίνι.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παναττικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από το Κερατσίνι με κατεύθυνση προς τον Κορυδαλλό.

Ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα και στον Βόλο.

Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί (19/9) συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών απ' όλους τους χώρους της μουσικής. Μεταξύ άλλων, θα τραγουδήσουν οι Γιάννης Χαρούλης, Υπόγεια Ρεύματα, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Last Drive και Γιάννης Γιοκαρίνης.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: