Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί το φθινόπωρο μας κάνει καλό στην υγεία



Μπορεί όντως οι καλές, ξέγνοιαστες μέρες με ατελείωτες βόλτες στις παραλίες να ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αλλά η αλήθεια είναι ότι καλοκαιρινή ζέστη δεν είναι και η καλύτερη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα το φθινόπωρο «κρύβει» ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις για τον άνθρωπο.


Γλυκιά ψύχρα

Στις αρχές του φθινοπώρου, επιτέλους, η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει λίγο, γεγονός που κάνει το περπάτημα, το τζόκινγκ και το ποδήλατο στη φύση, ιδανικές επιλογές άσκησης χωρίς να ανησυχούμε για τυχόν επιπλοκές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Προσοχή μόνο στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας που είναι ιδανικές και για… συνάχι.

Εκμεταλλευτείτε τoυς εποχικούς καρπούς

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου είναι ιδανικές πηγές ενέργειας για τον οργανισμό. Μερικά μάλιστα από τα αγαπημένα των περισσοτέρων, όπως είναι για παράδειγμα τα μήλα, δρουν κατά της χοληστερίνης εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, ενώ η κολοκύθα και οι γλυκοπατάτες, αν και δεν αποτελούν βασική διατροφική επιλογή, ίσως πρέπει να τις προτιμούμε περισσότερο καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης E και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Τα σύκα από την άλλη έχουν υψηλά επίπεδα ινών και καλίου.

Παλιές συνήθειες

Ο ερχομός του φθινοπώρου σημαίνει αυτόματα ένα και μόνο πράγμα: τέρμα οι καλοκαιρινές άδειες με φόντο την ακρογιαλιά. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η έννοια της συνήθειας που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο, μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία. Για παράδειγμα το να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε ακολουθώντας ένα στάνταρ πρόγραμμα βοηθάει στην καλύτερη δυνατή δόμηση του οργανισμού, στην αυτοσυγκέντρωση και κυρίως στον προγραμματισμό μιας πιο ισορροπημένης ζωής.

Ευκαιρία για γυμναστική

Εκμεταλλευτείτε την αλλαγή της εποχής και κάντε …αγγαρίες. Τα πεσμένα φύλλα είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για να χάσετε θερμίδες ενώ παράλληλα θα κάνετε και τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου σας. Μόλις μισή ώρα είναι ικανή να σας απαλλάξει από 50 θερμίδες ενώ η συγκομιδή καρπών (π.χ φρούτων) για μόλις μία και μισή ώρα μπορεί να σας κάνει να χάσετε τουλάχιστον 300 θερμίδες.

Το φθινόπωρο χαρίζει…μακροζωία

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγο ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί κατά τους φθινοπωρινούς μήνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100. Η μελέτη που διεξήχθη μεταξύ 1.500 αιωνόβιων, αποκάλυψε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στον τομέα της μακροβιότητας μεταξύ αδερφών που είχαν γεννηθεί μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη και αυτών που είχαν γεννηθεί τον Μάρτιο. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι εποχιακές λοιμώξεις (με μακροχρόνιες συνέπειες) θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη διαφορά αυτή στον τομέα της μακροζωίας.

Δικαιολογία για ζεστά ροφήματα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση αυτήν την εποχή από ένα ζεστό, λαχταριστό ρόφημα αργά το απόγευμα, ειδικά όταν αρχίζει να «πέφτει» ο ήλιος. Η δροσιά που επικρατεί ενδείκνυται για πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, ιδανικές για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Και ο καφές έχει αντιοξειδωτική δράση, με αρκετές μάλιστα έρευνες να τον θεωρούν «σύμμαχο» απέναντι σε διάφορες μορφές καρκίνου.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: