Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το «παράδειγμα της Αντζελίνα» υπερδιπλασίασε τους γονιδιακούς ελέγχους



Το «παράδειγμα της Αντζελίνα». Σε αυτό αποδίδουν οι βρετανοί γιατροί τη ραγδαία αύξηση του γονιδιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στη Βρετανία.

Σε διάστημα ενός έτους και λίγων μηνών, όσος καιρός δηλαδή έχει περάσει από τη μέρα που η Αντζελίνα Τζολί μοιράστηκε με όλο τον πλανήτη την απόφασή της να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, οι ειδικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί προκειμένου να μάθει εάν έχει γενετική προδιάθεση να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν υπερδιπλασιαστεί στη Βρετανία.



Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού του Νοσοκομείου Σεν Μέρι, στο Μάντσεστερ, οι περισσότεροι γονιδιακοί έλεγχοι BRCA1 πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2013, δύο μήνες μετά την περίφημη επιστολή της αμερικανίδας ηθοποιού στους New York Times.



«Η αποκάλυψη της Τζολί ότι οι εξετάσεις τις έδειξαν μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1 (και άρα γενετικά προδιάθεση για καρκίνο του μαστού) και γι’ αυτό αποφάσισε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή μπορεί να είχαν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ανάλογες αποκαλύψεις οποιουδήποτε άλλου διασήμου, πιθανότατα λόγω της εικόνας της ως λαμπερής και δυνατής γυναίκας», επισημαίνει στην Guardian ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Γκάρεθ Εβανς. 






ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: