Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

8 μυστικές μάσκες της γιαγιάς για θεϊκό δέρμα


Ξέχασε τις ακριβές κρέμες, τα φαρμακευτικά προϊόντα σύσφιξης και περιποίησης του δέρματος, την ατέλειωτη αναζήτηση μυστικών ομορφιάς σε ό,τι ακούγεται εξωτικό. Η καλή διάθεση και η φαντασία με σύμμαχο τη φύση μπορούν να σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι για να λάμψεις.


Φτιάξε μόνη σου έξυπνες μάσκες ομορφιάς: Το ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα προσώπου στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φτηνά φυσικά υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα και στο ψυγείο σου;

Αν έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα να εμπιστεύεσαι τα χέρια κάποιου ειδικού για την περιποίηση του προσώπου σου ή να αγοράζεις πανάκριβες κρέμες και μάσκες, τότε σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι με τις σπιτικές μάσκες είναι πως φαίνονται «διαδικασία» και «δύσκολες στην παρασκευή τους». Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Οι γιαγιάδες μας σίγουρα έφτιαχναν τέτοιες μάσκες, αλλά και πολύ παλαιότερα η Αιγύπτια βασίλισσα Κλεοπάτρα, π.χ., λάτρευε να βυθίζεται σε μπανιέρα με γάλα και ροδοπέταλα για να διατηρεί το δέρμα της απαλό.

Οι Μάγια, από την άλλη, είχαν μια ειδική κρέμα σώματος που συνδύαζε την aloe vera και τον βασιλικό πολτό. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το μείγμα αυτό κρατούσε το δέρμα νεανικό και σφριγηλό. Ίσως ακόμα και η δική σου γιαγιά να έφτιαχνε κάποια μάσκα ομορφιάς στην κουζίνα του σπιτιού σου χωρίς να το γνωρίζες.

Όπως σε κάθε περιποίηση, πάντως, έτσι και με τις μάσκες ομορφιάς, μην περιμένεις αποτελέσματα σε μία νύχτα. Αν εντάξεις τις θεραπείες στο καθημερινό σου πρόγραμμα και τις εφαρμόσεις εντατικά, θα έχετις καλύτερα αποτελέσματα. Γενικά, αν προσέχεις το δέρμα σου και ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, ασκείσαι και ξεκουράζεσαι αρκετά, σίγουρα θα νιώθεις αλλά και θα δείχνεις όμορφη.

Μάσκα προσώπου για φρεσκάδα
Υλικά: 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 αυγό, 5-6 σταγόνες ηλιέλαιου
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια δεν έχεις παρά να απλώσεις τη μάσκα το βράδυ και να την αφαιρέσεις μετά από 20-25 λεπτά χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό.

Καταπραϋντική μάσκα με μόλις δύο συστατικά
Υλικά: 2 ασπράδια, 2 κουτ. της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
Ρίξε τα ασπράδια σε ένα μπολ και πρόσθεσε τις δύο κουταλιές γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά και άπλωσε στο πρόσωπο. Την αφήνεις για μερικά λεπτά και κατόπιν ξεπλένεις το πρόσωπο με άφθονο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, σκούπισε με ζεστή πετσέτα.

Μάσκα με αγγούρι και πεπόνι
Μπορείς να παρασκευάσεις μια καλή μάσκα για τους ανοιχτούς πόρους, αν μαζέψεις σπόρους αγγουριού και πεπονιού σε ίσες ποσότητες και τους αλέσεις μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη, την οποία στη συνέχεια διαλύεις σε ανθόγαλα. Έπειτα την απλώνεις στο πρόσωπο περίπου για 20-30 λεπτά και την αφήνεις μέχρι να ξεραθεί. Την αφαιρείς και ξεπλένεις με καθαρό νερό.

Για όλους τους τύπους δέρματος

Υλικά: 1 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης, 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι, μερικές σταγόνες μέλι
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις το γιαούρτι με το αλεύρι βρόμης. Ζεσταίνεις μερικές σταγόνες μέλι. Για να το κάνεις αυτό, ζεσταίνεις ένα κουτάλι σε καυτό νερό για περίπου ένα λεπτό και μετά ρίχνεις το μέλι πάνω στο κουτάλι. Προσθέτεις το μέλι μέσα στο μείγμα και ανακατεύεις. Απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο και την αφήνεις για 10 λεπτά περίπου. Ξεπλένεις με ζεστό νερό.

Για λιπαρό δέρμα
Πολτοποιείς μία ώριμη ντομάτα και την απλώνεις στο πρόσωπό σου. Ξεπλένεις καλά με νερό και ψεκάζεις με χλιαρό αφέψημα μέντας στο οποίο έχεις ρίξει ελάχιστο λεμόνι. (Προσοχή, αν είσαι αλλεργική στις ντομάτες.)

Για τα μαύρα στίγματα
Σε ένα μπολ βάλε 2 κουταλιές νιφάδων βρόμης και 2 κουταλιές μέλι. Ανακάτεψε καλά και άλειψε το πρόσωπό σου. Καλό είναι να την αφήσεις για 20 λεπτά και στην συνέχεια ξέβγαλε με χλιαρό νερό. 

Εφάρμοσε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.
Εναλλακτικά, συνδύασε μαγειρική σόδα με νερό σε ποσότητες μέχρι να γίνουν μια πάστα. Αφησέ τη για 10 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε.

Άλλες προτάσεις:
Για διατήρηση του μαυρίσματος: Τρίψε καρότο σε ψιλό τρίφτη ή πολτοποίησέ το. Κράτησε το χυμό του για λοσιόν μετά τη μάσκα. Πάρε το μείγμα του καρότου και άπλωσε το σε όλο το πρόσωπο και άφησέ την για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε.

Για peeling: Σε ένα μικρό μπολάκι ρίξε 2 κουταλιές μέλι και χονδρό μαγειρικό αλάτι. Ανακάτεψε το μείγμα καλά και άπλωσε το στο πρόσωπό σου, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Τρίψε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας στην περιοχή της μύτης και του πιγουνιού σου. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό.

TIPS
Ωμές φέτες πατάτες ξεκουράζουν τα πρησμένα μάτια.
Ασπράδι αυγού στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) απομακρύνει τη λιπαρότητα και τονώνει το δέρμα. Γενικά, το αφήνεις για 10 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

Για καθαρισμό του μακιγιάζ, βάλε γάλα ή γιαούρτι σε βαμβάκι και τρίψε απαλά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου για φρεσκάδα
Υλικά: 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 αυγό, 5-6 σταγόνες ηλιέλαιου
Εκτέλεση:
Ανακατλευουμε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στην συνέχεια άπλωσε τη μάσκα το βράδυ και την αφαιρείς μετά από 20-25 λεπτά χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό.

Μάσκα προσώπου με αλάτι για σύσφιξη
Υλικά: 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. γλυκού μέλι, 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
(ή 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας)
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και στη συνέχεια το απλώνεις στην επιδερμίδα με απαλό μασάζ. Αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά περίπου και μετά ξεπλένεις το πρόσωπό σου με δροσερό νερό.

Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: