Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

6 Έλληνες σχεδιαστές σχολιάζουν το στιλ της Lady Gaga

Ζητήσαμε από τους Σήλια Κριθαριώτη, Απόστολο Μητρόπουλο, Βασίλη Ζούλια, Ζωή Γιακουμάτου, Ουρανία Kay και Celebrity Skin​ να μας πουν την άποψή τους για το στιλιστικό φαινόμενο Lady Gaga, λίγο πριν την συναυλία της στην Αθήνα.

Ολα της τα ρούχα έχουν συζητηθεί για την εκκεντρικότητα τους και αρκετά από αυτά έχουν δημιουργήσει μόδα. Η Lady Gaga μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερες στιλιστικές επιλογές και αρκετές προκλητικές εμφανίσεις. Τίποτα πια δεν μας ταράζει.

Πηγή
Βλέποντας φωτογραφίες από την αρχή της καριέρας της και τις εμφανίσεις της είτε στην σκηνή, είτε σε κόκκινο χαλί, είχαν πάντα μια τρέλα που κάνεις άλλος δε θα τολμούσε. Πολλές έχουν αναφορές από την ιστορία ή αντλούν έμπνευση από μεγάλες προσωπικότητες και χαρακτήρες, άλλες φορές θεατρικές, άλλες κωμικές και άλλες απλά μια μίξη σοκαριστική. Δε μπορεί να πεις πως έχει συγκεκριμένο στιλ, άλλα το σίγουρο είναι ότι έχει ΔΙΚΟ της στιλ​.
Αυτό που δεν αποχωρίζεται εύκολα είναι τα  ψηλοτάκουνα περίεργα παπούτσια, όπως και στη άφιξη της στη Αθήνα. Πολλοί είναι οι σχεδιαστές που έχουν εμπιστευτεί την δημιουργικότητα της και τη φαντασία στης όπως ο Alexander Mcqueen​, Κarl Lagerfeld, Vera Wang.​ Έκτος από τα ρούχα,​ αλλάζει πάντα και τα μαλλιά της,​ επιλέγει εντυπωσιακά χτενίσματα περούκες και χρώματα, συνήθως είναι αγνώριστη. Η ίδια πάντως φαίνεται πώς πραγματικά το απολαμβάνει. Είτε φοράει κοστούμι από πάρα πολλά κουκλάκια ή τεράστιες φούσκες καλύπτουν το κορμί της ή ακόμα κι όταν την μετέφεραν σαν βασίλισσα μέσα σε ένα τεράστιο αυγό.
 
Ζητήσαμε από τους Σήλια Κριθαριώτη, Απόστολο Μητρόπουλο, Βασίλη Ζούλια, Ζωή Γιακουμάτου, Ουρανία Kay και Celebrity Skin​ να μας πουν την άποψή τους για τις στιλιστικές επιλογές, αλλά και τις εμφανίσεις που τους έκαναν εντύπωση.

​Η Celia Kritharioti έχει προσωπική εμπειρία

"Η Lady Gaga εντυπωσίασε όχι μόνο για το φρέσκο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αλλά και για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της, τις οποίες η κοινή γνώμη αρχικά θεώρησε απλώς προκλητικές. Με τον χρόνο, διαπιστώσαμε ότι οι εμφανίσεις της είχαν ιστορικές αναφορές. Εξάλλου, οι δηλώσεις της έδιναν κοινωνική υπόσταση στα εξεζητημένα της look.
 
Από το δικαίωμα της γυναίκας να μην υποκύπτει σε ανορεξικά πρότυπα μέχρι το γεγονός ότι η μόδα είναι χαρά, έχει χιούμορ και μπορεί να σπάει πλάκα, η Lady Gaga κατάφερε να φέρει μια νέα πνοή στη διεθνή ποπ σκηνή. 

Όλοι οι σχεδιαστές την εμπιστεύτηκαν, από του Commes de Garcons μέχρι τον Κarl Lagerfeld, όλοι προσέδωσαν στο προσωπικό της κριτήριο την αύρα της υψηλής μόδας. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί της και διαπίστωσα τον επαγγελματισμό της. Ξεχωρίζω περισσότερο τις πρώτες εμφανίσεις με Alexander Mc Queen. Σημασία έχει πώς κάθε ρούχο καταφέρνει να το ενσωματώσει στο δικό της, προσωπικό στιλ".

​Ο Βασίλης Ζούλιας πιστεύει ότι παίζει παιχνίδια

 
Στην μνήμη μου έχει μείνει ανεξίτηλη η εικόνα της Lady Gaga με το κρέας​. Μετά από αυτό το χάος... Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα​, τελικά δεν έχεις δει τίποτα​!​ Οι επιλογές της είναι σημεία των καιρών μας​. ​Ζούμε σε μια εποχή που οι εικόνες αλλάζουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και το αδηφάγο κοινό έχει εθιστεί στο να παρατηρεί μέσω των social media με μανία τα καινούργια looks των stars.
Η Lady Gaga παίζει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Δεν δύναμαι να χαρακτηρίσω αυτές τις εμφανίσεις, γιατί είναι υπεράνω κριτικής και όποιας γνώμης​, αλλά εφόσον καλούμαι θα έλεγα ότι είναι μια σύγχρονη​ ​έκφραση σουρεαλισμού​,​ εξπρεσιονισμού και ρεαλισμού μαζί. Όλα στον βωμό της εικόνας για την εικόνα​.

Ο Apostolos Mitropoulos την βρίσκει κουραστική

 
"Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι επιτηδευμένο για να προκαλεί και μόνο. Λόγο του ότι χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το ίδιο μοτίβο της εκκεντρικότητας το έχουμε ξεπεράσει και είναι πια κουραστικό. Δε λέω πως με ενοχλεί άπλα δε με αγγίζει. Είναι διαφορετική η αισθητική μας".

Η Ουρανία Kay ανυπομονεί για το τι έχει ετοιμάσει για μας

 
"Η Lady Gaga είναι μία περσόνα που δεν συμβαδίζει με κοινωνικά στερεότυπα και εφήμερες μόδες. Επομένως μία αυστηρή κριτική στις εμφανίσεις της θα ήταν κάτι άσκοπο μιας και οι περισσότερες από αυτές έχουν σκοπό να προκαλέσουν και να συζητηθούν.
 
Το μόνο που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι μία καλλιτέχνης που στηρίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της καριέρας της στην εμφάνισή της και εκτελεί άψογα όποιον ρόλο της δοθεί. 
 
Σαν καλύτερη εμφάνιση της μου έχει μείνει στο βρετανικό "X Factor" που στην αρχή είχε μία ακέφαλη κούκλα στους ώμους της, ενώ στην πορεία την έβγαλε και συνέχισε με ένα δαντελένιο μαύρο κορμάκι που αναδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο την σιλουέτα της.​ ​Ως χειρότερη εμφάνιση της μου έχει μείνει αυτή στην παρουσίαση του καινούργιου της album με τα κοχύλια στο στήθος και την χειρότερη ποιότητα περούκας που μπορούσε να βρει. Όπως και να χει όλοι ανυπομονούμε για την εμφάνιση που έχει ετοιμάσει για εμάς αυτή την φορά.

Η Ζωή Γιακουμάτου την θαυμάζει ως τραγουδίστρια και fashion icon

 
"Θυμάμαι την εμφάνιση της στα "MTV VMA" το 2010​ όπου​ είχε φορέσει μια δημιουργία του Franc Fernadez από κρέας​.​ ​Ή​ταν μια εντυπωσιακή ​εμφάνιση ​και σίγουρα δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό 'ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΗ​ ​ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ". Μάλιστα είχα ακούσει ότι η δημιουργία αυτή εκτέθηκε στο "Νational Museum of Women Arts".​ ​Ακόμα θυμάμαι μια δημιουργία του ​​Κarl Lagerfeld γεμάτο πέρλες, καμέλιες και φιόγκους που παρέπεμπε στον οίκο "Chanel".  Γενικά πιστεύω είναι μια τραγουδίστρια που δεν περνάει απαρατήρητη πότε και κάθε εμφάνιση της γίνεται αντικείμενο σχολιασμού. ​
 
Η ίδια έχει πει ότι "η Gaga είναι μόδα μουσική ταινίες και βίντεο". ​Σ​υμφωνώ​,​ είναι θεαματική και εντυπωσιακή. ​Τ​ην θαυμάζω ω​ς​ τραγουδίστρια και ως fashion icon. ​Η μ​όδα είναι ελευθερία και τόλμη και η ​L​ady Gaga σίγουρα ξέρει να τολμάει".

Ο Δημήτρης Στρέπκος (Celebrity Skin​) δεν την βαριέται ποτέ

 
Λατρεύω και εκτιμώ απίστευτα την Lady Gaga και την αισθητική της, έχει πολύ δυνατή εικόνα και συμπεριφορά και πολύ δημιουργική ομάδα. Έχει κάνει καταπληκτικές δουλειές μέχρι και πολύ κακές εμφανίσεις.
 
Αυτό όμως είναι κάτι που δε με ενοχλεί, γιατί έτσι μου κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον και δεν είναι ποτέ βαρετή και ήσυχη. Η εμφάνιση της στο video clip "Applause", αλλά και στην τελευταία καμπάνια του αρώματος της είναι απλά μυθικές έτσι και αλλιώς το moto των Celebrity Skin είναι "dare to wear" και η Lady Gaga dares so much.

ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: