Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 5 τύποι μαμάδων που εκνευρίζουν κάθε...κανονική μαμά!



Τελειομανής, καριερίστα, blogger, μοδάτη ή οικολόγος εναλλακτική; Στη σημερινή φιλελεύθερη, ανεκτική και πλουραλιστική κοινωνία, συναντάς πολλών ειδών μαμάδες, που απέχουν κατά πολύ από τα παραδοσιακά πρότυπα. Εσείς σε ποια από τις «φυλές» των σύγχρονων μαμάδων ανήκετε;


1. Η τέλεια μαμά
Οι κάλτσες των παιδιών της είναι πάντα σε ζευγάρια, τα εσωρουχάκια τους πάντα σιδερωμένα και εννοείται πως το δωμάτιό τους είναι βαμμένο με οικολογικά χρώματα. Στο απόλυτα οργανωμένο παιδικό νεσεσέρ της, θα βρείτε τα πάντα: αντικουνουπικό, αντιισταμινικό, σιρόπι παρακεταμόλης, τσιρότο, βάμμα ιωδίου, κλωστή και βελόνα. Στην παιδική χαρά, θα τη βρείτε περικυκλωμένη από άλλες μαμάδες που δεν χορταίνουν να την ακούνε να αναλύει τη μοριακή σύνθεση του τεχνητού γάλακτος και φυσικά να ασκεί σκληρή κριτική στην Αντζελίνα Τζολί που ταΐζει τα παιδιά της γαριδάκια. Όλες εκείνη ρωτούν πώς να κοιμίσουν το παιδί, ποιο καροτσάκι να αγοράσουν, ποιες συνταγές κάνουν τα παιδιά να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Ε, ναι, η τέλεια μαμά είναι δυναμική, πειστική, ενημερωμένη, ένας πραγματικός φάρος γνώσης για τις μαμάδες που νιώθουν πελαγωμένες μέσα στα καθημερινά τους καθήκοντα. Συνήθως είναι ανταγωνιστική και κρίνει με τον πιο αμείλικτο τρόπο άλλες μητέρες, σαν να πρόκειται για καλλιστεία και όχι για μια ιδιότητα που στην ουσία τις ενώνει. Πάντως, η ίδια συνήθως περνάει τη μέρα της, φιλοσοφώντας με άλλες μαμάδες, θέτοντας ερωτήματα όπως: «Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει να πιπιλίζει το δάχτυλό του και πώς να του κόψω την πάνα χωρίς να τραυματιστεί ψυχολογικά;». Βασικός στόχος της αποτελούν οι εργαζόμενες μαμάδες, οι οποίες λόγω φόρτου υποχρεώσεων έχουν μεγάλα κενά στην Παιδιατρική, οπότε απολαμβάνει να τους τα καλύπτει.
Τι φοβάται:Τις μαμάδες που ξέρουν περισσότερα από εκείνη.

2. Η μαμά blogger
Ανήκει σε αυτό το 40% των μαμάδων που, όπως μας πληροφορούν πρόσφατες έρευνες, περνούν 90 λεπτά καθημερινά στο Ίντερνετ, προσπαθώντας να βρουν συμβουλές για τη μητρότητα και τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Η μέση μαμά blogger είναι έως 37 ετών, και το 89% αυτών έχουν παιδιά από 2 έως 11 χρόνων. Συνήθως η ίδια έχει κάποια σχέση με τα media, ή απλώς, από τότε που έγινε μητέρα, αποφάσισε να μιλήσει με «μοναδικό» τρόπο για τη δική της εμπειρία. Τα blogs είναι ο πιο απλός τρόπος για να νιώσει πως δεν είναι πλέον στην αφάνεια, και αργότερα -ποιος ξέρει;- μπορεί να βγάλει και κάποιο βιβλίο με τις εμπειρίες της. Κάποια στιγμή ανοίγει το δικό της ιστολόγιο και ενώνεται πνευματικά με τις άλλες μαμάδες: την αγχωμένη μαμά μπλόγκερ, την κυνική, την αντικοινωνική, την technofreak, την άνεργη. Ειρωνικές, απογοητευμένες και παθιασμένες, ανταλλάσσουν ακατάπαυστα πληροφορίες σε οτιδήποτε αφορά τη μητρότητα, από τα φυτικά αντικουνουπικά μέχρι το πόσα γραμμάρια γάλακτος οφείλει να πίνει το μωρό στον 5ο μήνα. Η μικρή της σελιδούλα είναι μία ακόμη σταγόνα ελπίδας στον ωκεανό του Διαδικτύου, επιπροσθέτως όμως το blog είναι ένα απέραντο group therapy, στο οποίο εκείνη περνάει καλά και αντιμετωπίζει τα πάντα: Από την επιλόχειο κατάθλιψη μέχρι τα κιλά της εγκυμοσύνης που πρέπει να χάσει.
Ο μεγαλύτερος της φόβος: Μήπως της καεί ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή. Ή να ακούσει από το μοναχοπαίδι της: «Μαμά, μην κλαις, θα τα λέμε στο skype».

3. Η μαμά καριερίστα
Αυτή μεγαλώνει τα παιδιά, αυτή φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, αυτή είναι η επιτυχημένη στο ζευγάρι. Η μαμά καριερίστα δεν δυσκολεύεται καθόλου να επιστρέψει στο γραφείο μετά την άδεια μητρότητας. Αντιθέτως, η μητρότητα τη γέμισε με ενέργεια για να αναζητήσει καινούργιες ευκαιρίες, να κάνει νέα σχέδια και να κυνηγήσει νέους στόχους, μιας που τώρα επιτέλους νιώθει πιο «ολοκληρωμένη». Όταν ακούει για μαμάδες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την απόλυση, την υπερκόπωση, τη νευρική κρίση ή όλα αυτά μαζί, ανασηκώνει τους ώμους της περιφρονητικά. Οι «αποτυχημένες» δεν αξίζουν την προσοχή της. Η ίδια πώς τα καταφέρνει σε όλα; Είναι πάντα ντυμένη στην τρίχα, έχει άψογες ανταύγειες και μανικιούρ, η καριέρα της είναι πάντα σε ανοδική πορεία, το σπίτι στην εντέλεια. Έχει την τάση να ονοματίζει καθετί που κάνει με φράσεις που συνήθως περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία αγγλική λέξη: Η έξοδος με συναδέρφους λέγεται «meeting εκτός γραφείου», η ενασχόληση με την οικογένεια «quality time», και το κομμωτήριο «χρόνος για τον εαυτό μου»
Μεγαλύτερος φόβος της: Να αρρωστήσει η νταντά και να χρειαστεί να μείνει όλη μέρα με τα παιδιά.

4. Η μαμά με οικολογική συνείδηση
Κάποτε το ψυγείο κυρίως της χρησίμευε ως τεράστιος μαγνητικός πίνακας διαφημιστικών delivery, και η πρώτη της ατάκα όταν υποδεχόταν φίλους στο σπίτι ήταν: «Πίτσα ή σουβλάκι;». Όλα αυτά, όμως, από τότε που γνώρισε το θαύμα της μητρότητας ανήκουν σε ένα μακρινό-ένοχο παρελθόν. Από τότε που έγινε μητέρα, έχει στρατευτεί στον αγώνα κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει: «Τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;». Σήμερα μαγειρεύει αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα, όσο για τα πλαστικά παιχνίδια δεν σηκώνει κουβέντα: Τα παιδιά της πρέπει να μάθουν να παίζουν με ξύλινες σβούρες, πέτρες και χώματα. Εννοείται ότι από πολύ μικρή ηλικία θα συνοδεύσει τα παιδιά της σε εναλλακτικά εργαστήρια κεραμικής και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, «για να διευρυνθούν οι ορίζοντές τους».
Ο μεγαλύτερος φόβος της: Τα παιδικά πάρτι, αυτοί οι παράδεισοι της πλαστικούρας και του fast food. Τι την ιντριγκάρει; Η συμβατική μαμά. Στον προσηλυτισμό της, βλέπει μια μεγάλη πρόκληση.

5. Η «always- in- fashion» μαμά
Δεν εγκατέλειψε ποτέ τις 15ποντες Louboutin γόβες της, ούτε όταν μπήκε στον 9ο μήνα (μήπως τις εγκατέλειψε, άλλωστε η Βικτόρια Μπέκαμ;). Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ψώνιζε καθημερινά, αφού -όπως η ίδια υποστηρίζει- το shopping θεραπεύει τις πρωινές ναυτίες. Μέχρι να μάθει το φύλο του παιδιού, ευχόταν να γεννήσει κορίτσι, ώστε να μπορεί να του αγοράσει τα παιδικά τακούνια της Σούρι Κρουζ στην τρυφερή ηλικία των 3 χρόνων. Εννοείται πως συνεχίζει το pilates και το yogalates μέχρι να γεννήσει, και βέβαια θα φτάσει στον 9ο με 5 κιλά επιπλέον. Η Ζιζέλ και η Μιράντα Κερ πώς τα κατάφεραν; Ηρωίδες της είναι οι Αντζελίνα Τζολί, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζέσικα Άλμπα, και γενικότερα όποια έχει ένα ισχυρό βιογραφικό στα χολιγουντιανά ταμπλόιντ.
Μεγαλύτερος φόβος της: μήπως δεν βρει στην Ελλάδα την καινούργια παιδική σειρά της Diane von Furstenberg.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: