Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Από Σεπτέμβρη... δίαιτα: 5+1 τρόποι να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα!


Από Σεπτέμβρη... δίαιτα: 5+1 τρόποι να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα!

Το καλοκαίρι, είτε θέλετε να το δεχτείτε είτε όχι, πέρασε! Ο Σεπτέμβρης είναι εδώ και όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει όλοι σιγά-σιγά να μπούμε σε πρόγραμμα.
Δουλειά, προσωπική ζωή, διατροφή, υγεία. Βγάλτε μπλοκάκι και ξεκινήστε να καταγράφετε όλα όσα θέλετε να αλλάξετε. Πρώτος στόχος; Διατροφή-Fitness.

Ναι, όλοι μας το παρακάναμε στις καλοκαιρινές διακοπές μας. Φάγαμε πολύ, ήπιαμε αρκετά και γενικότερα το... ρίξαμε έξω! Τώρα θα πρέπει να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Πάμε να δούμε 6 απλούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα και φυσικά να χάσουμε τα κιλά των διακοπών.




1. Υγιεινό πρωινό: Οι ημέρες που απολαμβάνατε ολόκληρο τον buffet του ξενοδοχείου που διαμένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Πείτε αντίο σε σφολιάτες, τηγανιτά αβγά, κουλουράκια, κρέπες και ρίξτε το σε πιο υγιεινές επιλογές. Προτιμήστε άπαχο γιαούρτι ή γάλα, συνοδευόμενο με ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια και φυσικά βρώμη. Αν πάλι δεν αγαπάτε ιδιαίτερα το γιαούρτι και το γάλα, πιείτε έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι, συνοδεία ενός τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, μιας φέτας τυριού με μειωμένα λιπαρά και μιας φέτας γαλοπούλα. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται!


2. Σνακ, σνακ, σνακ: Κατά τις διακοπές σας, φορτώνατε το στομάχι σας με βαρύ πρωινό και την υπόλοιπη μέρα σας στην παραλία μένατε νηστικές. Έπειτα στην ταβέρνα του... δίνατε και καταλάβαινε. Μέγα λάθος. Δεν πρέπει να μένετε νηστικές για πολλές ώρες, μιας και ο οργανισμός σας σύντομα θα αντιδράσει. Από εδώ και πέρα, φροντίστε να έχετε πάντα στην τσάντα σας υγιεινά σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, φρούτα, κομμένα λαχανικά, κριτσινάκια ολικής ή ένα άπαχο γιαουρτάκι.


3. Πρωτεΐνη με σαλάτα: Αν θέλετε ο δείκτης της ζυγαριάς σας να πέσει, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την πετυχημένη συνταγή που δεν είναι άλλη από τον συνδυασμό πρωτεΐνης με λαχανικά. Φιλέτο κοτόπουλο συνοδεία σαλάτας; Θα πρέπει να γίνει η αγαπημένη σας επιλογή. Απαρνηθείτε για λίγο πατάτες και ρύζι. Μια μίνι αποτοξίνωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!




4. Νερό: Όχι πείτε μου, ποια από εσάς τήρησε κατά τις καλοκαιρινές της διακοπές το νόμο των δύο λίτρων τη μέρα; Οι περισσότερες από εσάς το ρίξατε στις γρανίτες, τους καφέδες και τα αναψυκτικά. Ξαναβάλτε στη ζωή σας το νερό, μιας και είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας στη μάχη σας με τα κιλά. Τέλος, ιδανικές επιλογές δε θα μπορούσαν να ήταν άλλες από το πράσινο τσάι και το φυσικό χυμό πορτοκάλι.


5. Ελαφρύ βραδινό: Πείτε αντίο στις βραδιές γεμάτες αλκοόλ και προσέχετε τι βάζετε στο στόμα σας κατά τις βραδινές ώρες. Ναι στα ελαφριά γεύματα. Μια σαλάτα με τόνο, ένας ντάκος, μια φρουτοσαλάτα αποτελούν ιδανικές επιλογές. Και φυσικά μην τρώτε πριν πέσετε για ύπνο. Δώστε χρόνο στο στομάχι σας να χωνέψει.


6. Τέλος, μην περιμένετε θαύματα αν δε βάλετε ξανά τη γυμναστική στη ζωή σας. Επιλέξτε την μορφή άσκησης που σας ταιριάζει και δώστε του να καταλάβει. Επιπροσθέτως, βάλτε το περπάτημα σε πρώτο πλάνο. Περπατήστε καθημερινά για τουλάχιστον μισή ώρα. Θα δείτε αμέσως διαφορά στο σώμα σας.



Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: