Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Καλλονή - Παναθηναϊκός 1-0



Με γκολ του Λεοζίνιο στο 35ο λεπτό, η Καλλονή επικράτησε 1-0 του κάκιστου Παναθηναϊκού στην Μυτιλήνη, διπλασίασε τις εντός έδρας νίκες της κι έφτασε τους επτά βαθμούς μετά το πέρας τριών αγωνιστικών στη Super League. Αποβλήθηκε στο 86ο λεπτό ο Γιώργος Μανούσος.


Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Γουασίμ Μπούι, εκείνος όμως δεν τον δικαίωσε και, όπως ήταν φυσικό, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο Γιάννης Ματζουράκης, από την πλευρά του, δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, προτιμώντας τον Γιώργο Μανούσο αντί του Ανρί Καμαρά στην κορυφή.

Στα πρώτα λεπτά οι Νάνο και Χρήστος Μπούρμπος ανέβαιναν, αλλά οι "πράσινοι" προσπάθησαν ουκ ολίγες φορές να επιτεθούν με ανορθόδοξο τρόπο, αφού οι Γκόρντον Σίλντενφελντ και Γιώργος Κουτρουμπής έκαναν πολλές βαθιές μπαλιές.


Η Καλλονή προσπαθούσε να κλέψει την μπάλα και να χτυπήσει στο χώρο με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον ακούραστο Λεοζίνιο, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στο 35ο λεπτό. Είχε προηγηθεί λάθος κοντρόλ του Κουτρουμπή και κλέψιμο του Ραούλ Γιορέντε.

Η εξέλιξη αυτή όχι μόνο δεν αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, αλλά τον αποδιοργάνωσε ακόμα περισσότερο εξαιτίας κυρίως των γρήγορων προωθήσεων της λεσβιακής ομάδας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το δοκάρι του Λεοζίνιο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο ημίχρονο ο Αναστασίου έβγαλε τους αρνητικούς Κουτρουμπή και Μπούι, βάζοντας τους Τάσο Λαγό και Εμίρ Μπαϊράμι, με σκοπό να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ως εκ τούτου, ο Νταβίντ Μέντες γύρισε στόπερ, ο Μπαϊράμι πήρε θέση στο δεξί άκρο κι ο Ζέκα έγινε δεύτερος κόφτης.


Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ευνοούμενος κι από τις δύο αναγκαστικές αλλαγές της Καλλονής (τραυματίστηκαν Πολ Κεϊτά και Γιορέντε). Η μπάλα έφτασε περισσότερες φορές στα πόδια του Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος απείλησε δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η συντριπτική κατοχή των "πρασίνων" στο τελευταίο τέταρτο δεν απέδωσε καρπούς, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τους εκνευρίσουν παραπάνω με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και "θέατρο". Ο πιο προκλητικός εξ αυτών, μάλιστα, ο Μανούσος, αποβλήθηκε δεχόμενος δύο κίτρινες μέσα σε πέντε λεπτά (81'-86').

MVP
Ο Πολ Κεϊτά. Ανέκοψε αρκετές επιθετικές προσπάθειες των "πρασίνων" στο πρώτο ημίχρονο και η αναγκαστική αποχώρησή του στο 68ο λεπτό έδωσε μέτρα στον Παναθηναϊκό. Πολύ καλοί και οι Λεοζίνιο, Γιορέντε.

Αδύναμος κρίκος
Ο Γιώργος Κουτρουμπής. Έκανε αρκετά λάθη και, κυρίως, έχασε το κοντρόλ στη φάση του 35ου λεπτού που οδήγησε στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σχόλιο
Ταχύτητα, εκρηκτικότητα και δύναμη στο κέντρο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Καλλονή, η οποία βασίζεται στον περυσινό μεσοεπιθετικό κορμό και μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, πήρε κακό βαθμό γι' ακόμα μία φορά στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ οι παίκτες του σε καμία περίπτωση δεν πίστεψαν στην ανατροπή. Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην υγιή ατμόσφαιρα των εξεδρών, όπου χιλιάδες υποστηρικτές και των δύο ομάδων παρακολούθησαν το ματς χωρίς παρατράγουδα. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, που κατέκλυσαν το γήπεδο, δεν έχουν "δηλητηριαστεί" από τα στραβά κι ανάποδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Γιορέντε (70' Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (68' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής (46' Λαγός), Μέντες, Ατζαγκούν (70' Καρέλης), Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπούι (46' Μπαϊράμι), Νάνο, Μπουρμπος, Πέτριτς.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: