Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Μήνυση κατά της Ρωσίας κατέθεσαν οι Pussy Riot



Μήνυση εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης κατέθεσαν δύο μέλη της φεμινιστικής ομάδας «Pussy Riot» για την ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε μετά τη διαμαρτυρία τους σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.


Η Μαρία Αλιόχινα και η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα καταγγέλλουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια στη φυλακή.

Οι δύο Ρωσίδες έχουν προσφύγει κατά της χώρας τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζητούν χρηματική αποζημίωση 120.000 ευρώ η καθεμία και 10.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ο πατέρας της Τολοκονίκοβα υποστήριξε με δηλώσεις του στη δημοφιλή ρωσική εφημερίδα «Moskovskiy Komsomolets», ότι θα έπρεπε να έχουν ζητήσει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό: «Τι μπορώ να πω; Καλά κορίτσια! Όμως, κατά τη γνώμη μου το απαιτούμενο ποσό είναι πολύ μικρό. Θα έπρεπε να είχαν ζητήσει 250 εκατ. ευρώ, όχι 250.000 ευρώ».

Η Αλιόχινα και η Τολοκονίκοβα ήταν μεταξύ των πέντε μελών της ομάδας «Pussy Riot» που τον Φεβρουάριο του 2012 επιχείρησαν, φορώντας κουκούλες, να ερμηνεύσουν στο εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος στη Μόσχα το τραγούδι «Mother of God, Drive Putin Out».

Ωστόσο, η δράση τους διακόπηκε από το προσωπικό του καθεδρικού ναού και οι δύο ενάγουσες συνελήφθησαν μαζί με ένα τρίτο μέλος της ομάδας.

Στη συνέχεια και οι δύο καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία του χουλιγκανισμού. Η περίοδος κράτησης και προφυλάκισής τους κράτησε συνολικά 21 μήνες.

Η υπόθεσή τους καλύφθηκε ευρέως από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη, οι πράξεις τους θεωρήθηκαν βλάσφημες από πολλούς Ρώσους και η Ορδόδοξη Εκκλησία τις καταδίκασε.

Οι Αλιόχινα και Τολοκονίκοβα απευθύνθηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιούνιο του 2012, όταν ακόμα εξακολουθούσαν να εκκρεμούν υποθέσεις εις βάρος τους στη Ρωσία.

Υποστηρίζουν ότι η δίκη και η οι συνθήκες κράτησής τους παραβίασαν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Όπως υπαγορεύουν άρθρα της συγκεκριμένης σύμβασης, την οποία έχει υπογράψει και η Ρωσία, τα βασανιστήρια απαγορεύονται, ενώ κατοχυρώνονται η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ασφάλεια, την ελευθερία και τη δίκαιη δίκη.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: