Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αέρια και φούσκωμα σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα; Υπάρχει λύση!



Τα αέρια σώματος και το φούσκωμα, μπορεί να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου. Το οφείλετε στον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε άμεσα τα συμπτώματα αυτά αντί να νιώθετε ντροπή και άβολα.


Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αέρια σώματος και το φούσκωμα, δεν είναι απαραίτητο να είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος, αν και όπως και να έχει η κατάσταση αυτή είναι άκρως ενοχλητική, επώδυνη ή και δυσάρεστη.

Tα πιο κοινά συμπτώματα των αερίων είναι το φούσκωμα, ο τυμπανισμός, το κοιλιακό άλγος και το ρέψιμο. Ωστόσο, δεν τα παρουσιάζουν όλοι αυτά τα συμπτώματα. Οι καθοριστικοί παράγοντες είναι πιθανώς η ποσότητα των παραγόμενων αερίων, η ποσότητα των απορροφούμενων λιπαρών οξέων και η ευαισθησία ενός ατόμου στα αέρια του παχέος εντέρου.

Το φούσκωμα και τα αέρια του σώματος μπορεί να οφείλονται σε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, σε δυσκοιλιότητα, σε δυσανεξία σε ορισμένες τροφές π.χ. στη λακτόζη, σε απότομη αλλαγή τροφών στο διαιτολόγιό μας ή από κάποια δίαιτα που κάνουμε, στο στρες, στο κάπνισμα ή σε φαρμακευτική αγωγή.

Τι μπορείτε να κάνετε:
Αποφεύγετε τροφές που φουσκώνουν όπως όσπρια, αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελών, μπρόκολο, κουνουπίδι, ανθρακούχα ποτά, μπίρα, πολλά υποκατάστατα ζάχαρης, γάλα, μαλακό τυρί, παγωτά
Να τρώτε και να μασάτε αργά
Αποφύγετε το πολύ αλάτι από το διαιτολόγιό σας
Το περπάτημα και η ελαφριά άσκηση βοηθά σημαντικά
Χρησιμοποιείστε σκευάσματα που περιέχουν αποκλειστικά και μόνο σιμεθικόνη, τα οποία έχουν άριστο προφίλ ασφάλειας εφόσον δρουν φυσικά και γρήγορα (λιγότερο από 15 λεπτά) και δεν απορροφώνται από τον οργανισμό. Γι’ αυτό είναι κατάλληλα για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες από 6 ετών (για εγκύους, στη γαλουχία, διαβητικούς) και συνιστάνται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών. Τα σκευάσματα με σιμεθικόνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με άριστα αποτελέσματα από όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και από όσους κάνουν χρήση υπακτικών και σπασμολυτικών.
Εάν τα συμπτώματα παραμένουν ή παρατηρήσετε κάποια σημαντική αλλαγή στο σώμα σας καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

* Ο Δρ Στάθης Σκληρός MD, είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: