Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Όταν η απότομη επιτυχία «θολώνει» την κρίση μας



Τί γίνεται όταν κάποιος δεν είναι έτοιμος να δεχθεί μια απότομη επιτυχία σε κάποιο τομέα της ζωής του; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα στην επιτυχία;

Όταν μια επιτυχία έρχεται ξαφνικά σε νεαρή ηλικία ή όταν υπάρχει έλλειψη αυτοεκτίμησης, τότε υπάρχει κίνδυνος να την πατήσουμε από υπερβολική δόση. Η επιτυχία είναι τόσο εύκολη και τόσο περίπλοκη όσο το να κερδίσεις τον πρώτο λαχνό του λαχείου: κάποιοι τον πιάνουν με την πρώτη και άλλοι δε θα δουν πότε ούτε δεκάρα, έστω κι αν παίζουν συνεχώς. Στα λαχεία παρεμβαίνει η τύχη και στην επαγγελματική επιτυχία η εμμονή μαζί με το ταλέντο. 

Η σκληρή δουλειά είναι αυτή που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Υπάρχει στον κόσμο πολύ ταλέντο που έμεινε αναξιοποίητο λόγω έλλειψης επιμονής και πολλοί που αγωνίζονται να πετύχουν κάτι στο οποίο δεν είναι καλοί. 

Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά ανάμεσα στην «ανόητη» και στην έξυπνη επιτυχία είναι πως η πρώτη συμβαίνει μόνο μία φορά, καρπός της τύχης, ενώ η δεύτερη μπορεί να αναπαραχθεί επειδή προέρχεται από την προσωπική στάση. 

Αυτό που ξέρει τι θέλει, επενδύει όλο του το είναι, διαθέτοντας πείσμα, τότε δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Ο λόγος είναι πως έχει μάθει να προσπαθεί για να καταφέρει κάτι. 

Να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα, αυτός που απλά ήταν τυχερός, αφήνει την επιτυχία να του θολώσει την εικόνα της πραγματικότητας. Και τότε, τα πράγματα είναι δύσκολα για εκείνον. Συναισθήματα αλαζονείας, ναρκισσισμού, εγωισμός, άκαμπτες απόψεις και μία αδικαιολόγητη εμμονή να υιοθετήσει το «αλάθητο» κάνουν τη ζωή του πιο περίπλοκη. 

Με αποτέλεσμα να χάνει τον έλεγχο των πραγμάτων και των καταστάσεων. Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική είναι στον αντίποδα του παράλογου επιτυχημένου «Εγώ».



SHARE THIS

0 σχόλια: