Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ζήλια



Αν νομίζετε ότι οι πάντες είναι πιο πλούσιοι, πιο έξυπνοι, πιο καλλιεργημένοι, πιο τυχεροί από εσάς, σας έχουμε νέα: είναι πολύ πιθανόν και εκείνοι να σκέφτονται το ίδιο για εσάς.


Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Γη. Όλοι µας έχουµε κατά καιρούς νιώσει αξιολύπητες συγκρίνοντας τον εαυτό µας µε την πιο ευλύγιστη «διπλανή» µας στο γυµναστήριο, την πιο δηµοφιλή συνάδελφο, την πιο σινεφίλ συγκάτοικό µας και πάει λέγοντας. Ο κόσµος είναι γεµάτος από «πιο _ _ _» (συµπληρώστε ανάλογα) ανθρώπους. Μήπως τελικά επιβάλλεται να προστατευτούµε από τη ζήλια;

1. Αποφεύγετε τις συγκρίσεις
Ναι, ναι , ξέρουµε. Η συνάδελφός σας έχει πιο πλούσια µαλλιά, πιο πλούσιο βιογραφικό και πιο πλούσιο µπαµπά. So what? Κι εσείς έχετε πιο έξυπνο χιούµορ, πιο ωραίο χαµόγελο κι ένα γκριφόν που σας λατρεύει. Ο κάθε άνθρωπος είναι µια ιδιαίτερη περίπτωση, µε τα δικά του χαρίσµατα. Γι’ αυτό είναι εντελώς ανώφελο –και επιζήµιο, αφού γεννάει αρνητικά συναισθήµατα– να συγκρίνουµε τον εαυτό µας µε άλλους, ιδιαίτερα σε πεδία που ξέρουµε εκ προοιµίου ότι υστερούµε. Αντίθετα, κάνοντας focus στα δυνατά µας σηµεία, κερδίζουµε σε θετική ενέργεια και σε αυτοπεποίθηση.

2. Συνειδητοποιήστε ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται
Κι εκεί που βλέπετε ένα σούπερ ευτυχισµένο ζευγάρι µαθαίνετε ότι τελικά εκείνη τα είχε µε τον γυµναστή της (pas mal) κι εκείνος µε τον κηπουρό. Που σε απλή µετάφραση σηµαίνει ότι τα πράγµατα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, υπάρχει πολύ ιλουστρασιόν περιτύλιγµα. Επιπλέον, και η δική σαςζωή(φοιτήτρια + νέο υποψήφιο boyfriend στον ορίζοντα + προοπτική διακοπών στα Κουφονήσια) µπορεί να φαντάζει σαν όνειρο στα µάτια κάποιου άλλου που δεν ξέρει ότι έχετε και ένα χρέος σε πιστωτικές κάρτες. Και η δική τουζωή(µεζονέτα + δύο παιδιά) µοιάζει µαγική για κάποιον που δεν έχει παιδιά και που επιθυµεί διακαώς να αποκτήσει, αλλά δεν ξέρει ότι µαζί µε τα παιδιά και τη µεζονέτα υπάρχει κι ένα –όχι και τόσο «πολιτισµένο»– διαζύγιο στα σκάρια. Και… µπλα… µπλα… µπλα. Με λίγα λόγια µιλάµε για ένα ατελείωτο γαϊτανάκι από σενάρια ζωής που µοιάζουν ζηλευτά, αλλά που κρύβουν και σεναριακές παγίδες.

3. Να εστιάζετε στα θετικά της ζωής
Μπορεί να είναι η πολλοστή φορά που ξενυχτάτε στη δουλειά, µπορεί να κουράζεστε υπέρµετρα και ίσως να µην αµείβεστε όσο άλλοι, αλλά, τι στην ευχή, είστε υγιής, βρίσκεστε στην ωραιότερη χώρα του κόσµου, κι αυτά είναι από µόνα τους αρκετά για να σας κάνουν να νιώθετε ευνοηµένη. (Plus, έχουν αρχίσει και οι εκπτώσεις.)

4. Συµβιβαστείτε µε την ιδέα ότι δεν µπορούµε να τα έχουµε όλα
«Δίνω όλη µου την περιουσία σε αυτόν που θα σώσει τη ζωή του γιου µου.» Τάδε έφη ο Αριστοτέλης Ωνάσης –king of the world στην εποχή του– όταν ο γιος του Αλέξανδρος τραυµατίστηκε, θανάσιµα τελικά, σε αεροπορικό ατύχηµα στις 22 Ιανουαρίου του 1973. Ο πατέρας του –τσακισµένος από την απώλεια– τον ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα... Δεν πρέπει να υπάρχει πιο τρανό παράδειγµα για να πειστεί κανείς ότι κανένας, όσο ψηλά κι αν είναι, δεν µπορεί να έχει τα πάντα. Σε κάθε βήµα της ζωής µας θα συναντούµε ανθρώπους που έχουν κάτι καλύτερο από εµάς. Αυτό δεν σηµαίνει ότι εµείς είµαστε ανεπαρκείς ή ότι πρέπει να τα κατακτήσουµε όλα. Οι υπέρµετρες προσδοκίες είναι πηγή µιζέριας ζήλιας. Είναι πολύ πιο δηµιουργικό να καταβάλλουµε προσπάθειες ώστε να βελτιωνόµαστε όσο µπορούµε, στους τοµείς που µπορούµε.

5. Βοηθήστε τους γύρω σας
Σκεφτείτε για λίγο. Πότε νιώθετε πιο γεµάτη; Όταν λυσσάτε για µια καλύτερη θέση στη δουλειά, ανταγωνιζόµενη ό,τι... αναπνέει, ή όταν βοηθάτε ένα αδέσποτο να βρει στέγη; Προσέξτε, δεν µιλάµε για την ικανοποίηση της αδρεναλίνης, αλλά για την ικανοποίηση που γεννιέται από την επίτευξη ενός ευγενικού στόχου. Όταν η διάθεση για προσφορά ξεπερνάει την προσωπική µας φιλοδοξία, η ψυχική γαλήνη που δηµιουργείται απελευθερώνει από τα αρνητικά συναισθήµατα. Εµπλουτίστε τη ζωή σας µε καλές πράξεις και θα δείτε ότι το αίσθηµα της αυτοεκτίµησης που θα χτίσετε θα σας θωρακίσει απέναντι στη ζήλια.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: