Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τασούλας για Αμφίπολη: Θωρακίζουμε τον τάφο γιατί έρχονται βροχές



Για την πρόοδο των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, αλλά και για τη θωράκιση του μνημείου εν όψει της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών λόγω Φθινοπώρου μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.


«Τα νέα στοιχεία είναι ότι δεν υπάρχει πια μπροστά στο μνημείο ο τοίχος σφράγισης, οι ογκώδεις λίθοι περίπου 250 κιλών καθένας, οι οποίοι εμπόδιζαν την είσοδο και τη θέα ακόμη και των σφιγγών. Απεκαλύφθη με αυτή τη μετακίνηση όλη η όψη της εισόδου του μνημείου και ένα πολύ ενδιαφέρον ψηφιδωτό δάπεδο» είπε στον Βήμα FM.

Παράλληλα, σημείωσε: «Δημιουργήσαμε επίσης τις απαραίτητες εργοταξιακές υποδομές, γιατί μπαίνουμε στο φθινόπωρο, και θα εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία στο μνημείο και από τις καιρικές συνθήκες και έγιναν κάποια έργα αποχέτευσης και απομάκρυνσης υδάτων. Επίσης, ενισχύεται το επιτελείο της Εφορείας από μία διεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών, γεωτεχνικών, συντηρητών, τοπογράφων και γεωλόγων, για να παρέχει την απαραίτητη τεχνική στήριξη και καλύπτεται έτσι πλήρως όλη η ομάδα που δουλεύει εκεί».

Τέλος, διευκρίνισε: «Θα μπούμε πρώτα μέσα στον τάφο, θα καθαριστεί και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες».

Ερωτώμενος για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τασούλας σχολίασε: «Το πρόσωπο πρέπει να είναι κατάλληλο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρέπει να εκπροσωπεί το Έθνος, να είναι ένας σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος. Αυτή η Βουλή πρώτα πρέπει και μετά μπορεί, είναι αναγκαίο και εφικτό, να εκλέξει ΠτΔ, διότι η εκλογή ΠτΔ προβλέπεται από το Σύνταγμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως πρόσχημα ή αφορμή για εκλογές, όπως έγινε στο παρελθόν. Προβλέπεται για να ενώνει τους βουλευτές που εκπροσωπούν το λαό».




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: