Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Τζέσικα Τσαστέιν επιστρέφει ως σαγηνευτική Σαλώμη του Αλ Πατσίνο



Με μια διπλή προβολή το ντοκιμαντέρ και η ταινία που έμειναν στο περιθώριο μετά την παρουσίαση στη Βενετία το 2011, βρίσκουν τελικά το δρόμο για τις αίθουσες


Πριν από περίπου τρία χρόνια, στο φεστιβάλ Βενετίας του 2011, ο Αλ Πατσίνο, εκτός από τιμώμενο πρόσωπο στη Μόστρα παρουσίαζε και το ντοκιμαντέρ «Wilde Salomé», για το οποίο γνωρίζαμε ότι κατέγραφε την πορεία του από τη στιγμή που αποφάσισε να ανεβάσει το γνωστό θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Σαλώμη» μέχρι την υλοποίηση της παραγωγής στο Wadsworth Theatre του Λος Άντζελες.

Ομότιτλη ηρωίδα η Τζέσικα Τσαστέιν, πρωταγωνίστρια τότε στο βραβευμένο στις Κάννες, «Δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ και σήμερα, λίγα μόλις χρόνια μετά, μια περιζήτητη οσκαρικών προδιαγραφών ηθοποιός.

Στα χνάρια του «Looking for Richard», όπου ο Πατσίνο έβαζε στο μικροσκόπιο το σαιξπηρικό Ριχάρδο τον τρίτο, η «Wild(e) Salomé» αναπτυσσόταν και πάλι μέσα στις εμμονές του ερμηνευτή που αναζητά ... τις εμμονές του δημιουργού. Ο βετεράνος ηθοποιός ανίχνευε στοιχεία της προσωπικότητας του διάσημου συγγραφέα, που θα τον βοηθούσαν στην ερμηνεία του (στο ρόλο του βασιλιά Ηρώδη).

Το ντοκιμαντέρ από το στήσιμο της παραγωγής, μαζί και με την ταινία της παράστασης με τίτλο απλώς «Salomé» (που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε προβληθεί) γίνονται ένα δελεαστικό κινηματογραφικό πακέτο, που βρίσκει έστω και με καθυστέρηση το δρόμο του προς τις αίθουσες, αρχίζοντας το ταξίδι του από τους κινηματογράφους της Αγγλίας το Σεπτέμβριο, χάρη στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου που επέλεξε αυτή τη διπλή ταινία (making off και παράσταση δύο σε ένα) για ένα ειδικό event στο Λονδίνο, όπου η προβολή θα συνοδεύεται από live συζήτηση του κοινού με Πατσίνο – Τσαστέιν.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη ένα νέο τρέιλερ από την ξεχασμένη Σαλώμη κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.



«Νομίζω ότι αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να φτιάξω μια ιστορία», έλεγε ο Πατσίνο πριν από τρία χρόνια στη Μόστρα. «Αλλά δεν ξέρω τι είναι. Θα ήθελα να πω ότι είναι ντοκιμαντέρ γιατί δεν πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, αλλά, μετά, δεν είναι ούτε ντοκιμαντέρ, οπότε είμαι κι εγώ μπερδεμένος», παραδεχόταν τότε ο διάσημος πρωταγωνιστής που ήταν από τους πρώτους που ανίχνευσαν στην πολυαναμενόμενη ως «Δεσποινίδα Τζούλια» φέτος Τζέσικα Τσαστέιν, ένα γνήσιο ταλέντο, αλλά κι αυτό το κάτι που σε κάνει αστέρι.






ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: