Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Όλοι οι τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας



Εάν θέλετε να κάνετε μωρό σύντομα, δοκιμάστε μερικές απλές συμβουλές που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να κρατήσετε στα χέρια σας ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης μέσα στους επόμενους μήνες.



Για εκείνη
- Ελέγξτε το βάρος σας
Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες αλλά και αυτές που έχουν πολύ χαμηλό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες -σε σχέση με όσες έχουν φυσιολογικό βάρος. Φυσιολογικό θεωρείται το βάρος όσων ο δείκτης μάζας σώματος είναι μεταξύ 18,5 και 24,9. Για να βρείτε το δικό σας ΔΜΣ διαιρέστε το βάρος σας (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα). Για παράδειγμα, μια γυναίκα που έχει ύψος 1,65 και είναι 65 κιλά έχει ΔΜΣ 65: 1,65² = 23,8

- Περιορίστε τον καφέ και το αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γυναικεία γονιμότητα, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Κοινότητας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Για την ακρίβεια, περισσότερα από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα (δηλαδή περίπου 500 mg καφεΐνης) φαίνεται ότι συνδέονται με χαμηλά επίπεδα γονιμότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθείτε το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι σας (ή και τα δύο), αφού η μέτρια κατανάλωση καφέ (ένα-δύο φλιτζάνια την ημέρα) δεν ενοχοποιείται. Αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα σουηδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Γονιμότητα και Στειρότητα, οι γυναίκες που πίνουν δύο ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα αντιμετωπίσουν πτώση της γονιμότητας σε ποσοστό έως και 60%!.

Για εκείνον
- Προστατέψτε το σπέρμα σας
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι ειδικοί στον τομέα της γονιμότητας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την ποιότητα του ανδρικού σπέρματος -μελετώντας μεταξύ άλλων τα στενά εσώρουχα, τα θερμαινόμενα καθίσματα αυτοκινήτων, τα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τέτοιοι παράγοντες ενοχοποιούνται για την υπογονιμότητα, είναι γεγονός ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της γεννητικής περιοχής των ανδρών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος γι' αυτό και οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιθυμούν να γίνουν σύντομα μπαμπάδες να αποφεύγουν να εκθέτουν συχνά το σώμα τους σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα να κάνουν κάθε μέρα σάουνα ή τζακούζι, να ακουμπούν για πολλές ώρες το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω στα πόδια τους και να βάζουν το κινητό τους τηλέφωνο στην τσέπη του παντελονιού τους.

Και για τους δύο
- Σταματήστε το κάπνισμα
Το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα πορτογάλων επιστημόνων, ο καπνός στις γυναίκες επηρεάζει το πόσο «φιλικό» είναι το περιβάλλον της μήτρας στο γονιμοποιημένο ωάριο, γιατί μειώνει την αιμάτωση, ενώ στους άντρες μειώνει την παραγωγή σπέρματος, επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητά του και προκαλεί φθορές στο DNA.

- Κάντε σεξ τις «σωστές» μέρες
Τα περισσότερα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί, προτιμούν την ημέρα της ωορρηξίας για να έρθουν σε ερωτική επαφή. Όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύλληψη είναι πιο πιθανή όταν η επαφή γίνει μέσα στις τρεις μέρες που προηγούνται της ωορρηξίας. Επιπλέον, το να αποφεύγεται η συχνά επαφή δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς μετά από περίπου μία εβδομάδα χωρίς εκσπερμάτιση ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αυξάνεται ελαφρά αλλά ταυτόχρονα μειώνεται η κινητικότητά τους, κατάσταση που επηρεάζει αρνητικά τη σύλληψη. Ωστόσο, διαλείμματα της τάξης των δύο-τριών ημερών δεν φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος.

- Τρώτε σωστά
Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία και στην καλή κατάσταση του αναπαραγωγικού συστήματος τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά (εσπεριδοειδή, πιπεριά, ακτινίδιο, φράουλες), ψευδάργυρο (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως), ασβέστιο (γαλακτοκομικά, σαρδέλες, όσπρια, ξηροί καρποί) και βιταμίνη D (λιπαρά ψάρια, αβγά). Πολύ σημαντική είναι και η βιταμίνη Ε στους άντρες, γιατί αυξάνει την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος και μπορούμε να τη βρούμε στο ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά.

- Αποφύγετε τις «επικίνδυνες» ουσίες
Η έκθεση σε παρασιτοκτόνα, όπως αυτά που υπάρχουν στα γεωργικά φυτοφάρμακα, μπορεί να βλάψει τη γονιμότητα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Επιπλέον, κάποιες διαλυτικές ουσίες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε εκτυπωτικές μηχανές ή καθαριστήρια μπορεί να επηρεάσουν τη γυναικεία γονιμότητα.-

- Αντιμετωπίστε το στρες
Πολλά ζευγάρια καταφέρνουν την πολυπόθητη εγκυμοσύνη όταν βρίσκονται σε περίοδο διακοπών, επειδή τότε είναι και οι δύο πιο χαλαροί και έχουν λιγότερο άγχος. Το στρες είναι εχθρός της γονιμότητας, γι' αυτό είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους που σας βοηθούν να χαλαρώνετε, όπως να κάνετε εκδρομές, να ασχολείστε με κάποιο σπορ ή με εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους, όπως η γιόγκα, η ρεφλεξολογία ή ο βελονισμός.

Με τη συνεργασία της Μαρίας Παπαδοπούλου (MD μαιευτήρας, γυναικολόγος).




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: