Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τι ακριβώς κάνει η κερατίνη στα μαλλιά;



Η κερατίνη αποτελεί όχι μόνο βασικό συστατικό της τρίχας των μαλλιών (σε ποσοστό περισσότερο από το 90%) αλλά πρωτεΐνη που παράγεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Όταν, όμως, η Τζένιφερ Άνιστον ομολόγησε πως η βραζιλιάνικη ισιωτική με κερατίνη την ανάγκασε να κόψει τη μακριά, ξανθιά της χαίτη αρχίσαμε ν' ανησυχούμε.


Σε αντίθεση με αυτό που πολλές από εμάς πιστεύουμε, η βραζιλιανική ισιωτική δεν είναι μία απλή θεραπεία ρουτίνας. "Πρόκειται για μία ημι-μόνιμη μέθοδο λείανσης της τρίχας που στοχεύει στο εξωτερικό στρώμα («επιδερμίδα») των μαλλιών" αναφέρει ο Ντέιβιντ Μπαμπάι, ένας από τους διασημότερους hair-stylists του Χόλιγουντ, που πολλές A-listers όπως η Κέιτ Χάντσον, η Αντζελίνα Τζολί και η Γκούινεθ Πάλτροου έχουν στο speed dial.

"Με τη θεραπεία αυτή, εκλύεται η υγρή μορφή της πρωτεϊνούχας κερατίνης (από την οποία συντίθεται η τρίχα) μαζί με χημικά συντηρητικά - στη συνέχεια οι ουσίες αυτές διεισδύουν στο φλοιό της τρίχας και τέλος, αφού στεγνώσουν, μονιμοποιούνται πάνω σε αυτή με ένα επίπεδο σίδερο υψηλής θερμότητας". Η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ωστόσο, προειδοποιεί: η θεραπεία κερατίνης απειλεί την υγεία τόσο εκείνων που την υφίστανται, όσο και εκείνων που την εξασκούν.

Ο πυρήνας της ανησυχίας των hair-experts επικεντρώνεται σε εκείνες της φόρμουλες που περιέχουν φορμαλδεΰδη ή και γλυκόλη μεθυλενίου, ουσίες που είναι γνωστές και οι δύο ως καρκινογόνες. Η FDA τονίζει πως ακόμη και εκείνοι που πιστεύουν ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι οργανικά και 100% φυσικά, χωρίς φορμαλδεΰδη, δεν μπορούν να γνωρίζουν πραγματικά ποιες ουσίες και σε τι ποσότητες εμπεριέχονται στα ειδικά σκευάσματα και ειδικά όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα καρκινογόνες ουσίες, κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται τυφλά τις αναγραφές στις ετικέτες. Διπλό το κακό, δεδομένου ότι για να επιτύχει η ισιωτική, πρέπει η τρίχα να υποβληθεί σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία που ούτως η άλλως είναι καταστροφική για το φλοιό και την ποιότητά της.

«Ωστόσο, αν ο κομμωτής σας είναι rock-star και ξέρει τι κάνει, τα μαλλιά σας θα γίνουν απίθανα», συμπληρώνει ο Μπαμπάι. «Για αυτό είναι απαραίτητο να αφεθείτε στα χέρια ενός αληθινού επαγγελματία αλλά και να είστε έτοιμες να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα».




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: