Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Χοιρινά φιλετάκια με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας



Συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας


ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ :

2 ψαρονέφρια περίπου 500 γρ. το καθένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και σπασμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Πάπρικα, φρέσκο θυμάρι / ρίγανη
Σκούρο ζωμό από μοσχάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι και Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα παραφίλετα και το κόβουμε σε φέτες, πάχους 2 εκ.
Τις πιέζουμε-ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι, για να γίνουν όσο λεπτότερες γίνεται, και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο, για 20 λεπτά.

Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα κρατάμε ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, να πάρει να μια βράση.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, και αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Τελειώνουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: