Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μάθημα πριν από τις 8.30 για μαθητές και φοιτητές κάνει κακό στην υγεία



Είναι κακό για την υγεία μαθητών και φοιτητών το να αρχίζουν τα μαθήματα πριν από τις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με επίσημη οδηγία της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.


Στην αρχή της εφηβίας, η φάση του ύπνου ξεκινάει δύο ώρες αργότερα και έτσι τα σχολικά ωράρια θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτό τον βιολογικό ρυθμό. «Αρχίστε τα μαθήματα αργότερα γιατί αυτό είναι μέτρο που βοηθάει την δημόσια υγεία» εξηγεί η ένωση των παιδίατρων.

Κατά μέσο όρο οι μαθητές στην Αμερική ξεκινούν τα μαθήματα στις 8 το πρωί, όπως γίνεται και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με έρευνα, 59% των φοιτητών και 87% των μαθητών κοιμούνται λιγότερο από τις 8,5 ώρες που απαιτούνται στην ηλικία τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα μελέτησαν έξι λύκεια τα οποία αποφάσισαν να ξεκινούν μαθήματα στις 8.55 και όχι στις 7.35. Μετά την αλλαγή του ωραρίου τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που αφορούσαν μαθητές μειώθηκαν κατά 70%.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι οι έφηβοι που κοιμούνται αρκετά έχουν λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας και κατάθλιψης...Εχουν καλύτερους βαθμούς και μια καλύτερη ποιότητα ζωής» εξηγεί η παιδίατρος Judith Owens.

Ακόμη και αν οι παιδίατροι εκλιπαρούν τους νέους να κλείνουν τα κομπιούτερ και τα smartphone πριν πάνε για ύπνο, αναγνωρίζουν ότι και το σχολικό σύστημα πρέπει να προσαρμοστεί στους ρυθμούς των εφήβων.




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: